İstanbul'da KYK yurtlarında kalan öğrenciler, kendilerine bilgi verilmeden başka yurtlara nakil edildiklerini tesadüfen öğrendiklerini belirterek, anlam veremedikleri bu uygulamanın bir an önce düzeltilmesini istedi.

Memleketlerinden uzakta aldıkları eğitimleri nedeniyle Kağıthane'de hizmet veren KYK Sadabad Kız Öğrenci Yurdunda barınma ihtiyaçlarını karşılayan öğrenciler, başka bir yurda nakledildiklerini bir arkadaşlarının tesadüfen e-devlet üzerinden öğrendiklerini kaydetti. Kız öğrencilere hizmet veren yurtlarının erkek yurduna dönüştürülmesi nedeniyle okullarına ve staj yaptıkları yerlere ulaşımda sorunlar yaşayacaklarını ifade eden öğrenciler, "Yurdumuzun erkek yurduna dönüştürüldüğünüden ve bizlerin başka yurtlara nakledildiğinden 12.08.2022 tarihinde bir arkadaşımızın tesadüf eseri e-devlet üzerinden öğrenmesiyle haberdar olduk. Yurdumuzun internet sitesine girdiğimizde 11.08.2022 tarihinde yurt tipimizin 'erkek yurdu' olarak değiştirildiğini gördük. Yurt idaremizden konu ile ilgili bilgi almak istedik, onlar da konu hakkında herhangi bir bilgileri olmadığını ve sistemsel bir sıkıntı olabileceğini söyledi. Bizler de buna inanmak istiyoruz" dedi.

İstanbul’da KYK yurtlarının bölge bölge ayrıldığını ve Sadabad KYK Kız Yurdunun 3. bölgedeki tek kız yurdu olduğunu öğrendiklerini dile getiren öğrenciler, birçok öğrencinin staj yerlerini bu yurda göre tercih ettiği için bundan sonraki dönemde özellikle ulaşım konusunda ve ekonomik anlamda sorun yaşayacaklarını bildirdi.

Yurtlarının neden erkek yurduna çevrildiğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını ve nakil oldukları yurtların müdürlükleriyle de herhangi bir sorunları olmadığını vurgulayan mağdur öğrenciler, "Erkek yurtlarıyla alakalı sorunun çözülmesini can-ı gönülden diliyoruz ve sorunlarını paylaşıyoruz. Biz sadece barındığımız yurdu geri istiyoruz. Alıştığımız ve sevdiğimiz yurt ortamımızın bozulmaması tek temennimiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği olan biz Türk gençlerini mağdur etmeyeceğinizden şüphemiz yok. Sorunumuzun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım