Gerçekleşen intihar sonucu Anadolu Üniversitesi'nın yaptığı açıklamaya sosyal medyada ağır eleştiriler geldi. Bir gencin canına son vermesi üzerine Anadolu Üniversitesi bu kötü olayı sadece, 'Elim Hadise' olarak nitelendirmesi büyük tepki aldı. 

Anadolu Üniversitesi öğrencileri intiharın sorumlusunu okul olarak görürken sıra arkadaşları Resul için kampüste yürüdüler ve, "Bir arkadaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Resul'ün ölümü intihar değil cinayettir" sözlerini kullandılar. 

Anadolu Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Resul Alan, kendini kampüsün yemekhanesinin trabzanlarına asarak intihar etti. 

 Bir arkadaşı Resul'u intihara sürükleyen nedeni şu şekilde anlattı; "Evde kalıyordu, sürekli çalıştığı için derslere gelemiyordu. Borçları vardı, onun için bankadan yüklü bir meblağ kredi çekmişti, onu ödeyemedi. Cebinden çıkan 3 sayfalık mektubunda borçları yüzünden intihar ettiğini anlatmış."  

Türkiye’nin her yerinden öğrenciler protesto etmeye başladı. Ekonomik zorlukların öğrencileri nasıl yıprattığını göstermek için seslerini çıkardılar. 

Editör: Buse Ceren Balta