Ekonomik kriz ile gündeme gelen askıda ekmeğin ardından şimdi de askıda bilet üniversite öğrencilerinin imdadına yetişiyor. Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı'nın hayata geçirdiği uygulama öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Askıda otobüs bileti uygulaması ile hem ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşım ücreti desteği sağlanması, hem de öğrencilerin derslere, kütüphane ve laboratuvar kullanımlarının artırılmasının amaçlandığını dile getiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin derslerine odaklanmalarını engelleyecek her türlü olumsuzluğu minimize etme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Üniversite bünyesinde daha önce askıda yemek uygulaması başlattıklarını ve bu uygulama ile öğrencilerin kampüsü daha aktif kullandıklarını belirten Demir, askıda yemek uygulamasıyla yakalanan başarı ivmesinin askıda otobüs bileti uygulamasıyla artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.

Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı aracılığıyla Batı Raman Kampüsünde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşım desteğinin sağlanabilmesi için başvuru formunun 23 Ekim tarihine kadar doldurulması gerektiği kaydedildi.

Editör: Yadigar Hanım