Fatih'te 44 yaşındaki Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz, aracına yapılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Olay, sabah saatlerinde Topkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Durmaz, aracıyla seyir halindeyken bir taksiden inen şüpheli tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Durmaz, vücuduna isabet eden çok sayıda mermi sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Silahlı saldırının, Durmaz'ın ailesi ile başka bir aile arasında Batman'da üç yıldır süren bir husumetten kaynaklandığı öğrenildi.

Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı

Güvenlik Kameraları Saldırı Anını Kaydetti

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, taksiden inen şüphelinin Durmaz'ın aracına art arda ateş ettiği ve çevredeki insanların panik anları görüldü. Saldırı sonrası şüpheli, aynı taksiyle olay yerinden kaçtı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Olay Yerinde Güvenlik Önlemleri ve Başsağlığı Mesajı

Polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Durmaz'ın aracı çekici yardımıyla kaldırıldı. Aracın camına çok sayıda kurşun isabet ettiği görüldü. Abdulbaki Durmaz'ın cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi ve yakınları Adli Tıp önünde beklemeye devam ediyor.

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda, "İTO Hüma Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerimizden Abdulbaki Durmaz uğradığı saldırı sonucu vefat etmiştir. Öğretmenimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Editör: Habererk Com