Milyonların merakla beklediği  asgari ücrete ilişkin hükümet kanadından ilk açıklama Cumhurbaşkanı  Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz'ın göreve geldikten sonra ilk açıklaması asgari ücrete ilişkin oldu.

Müzakerelerin ilk toplantısını 13 Haziran Salı günü gerçekleştirecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yapılacağını belirten, ekonomik gelişmeler ışığında değerlendirilecek toplantının uzlaşmayla sonuçlandırılacağını  söyledi.

Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Komisyon toplanacak biliyorsunuz tek taraflı bir müzakere değil. İşçi tarafı var işveren tarafı var ve kamu tarafı var. Bu müzakereler başlayacak mutlaka yaşanan bir takım gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek. Bir uzlaşma ile sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim, şimdiden tartışmanın anlamı yok.

Bu müzakerelerin sonucunu şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti'nin kurulduğu günden beri felsefesi şu olmuştur; çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek ve onların yanında olmak. Cumhurbaşkanımız bu temel bir ilkesidir, yeni bir hadise değildir."

ZAM ORANI YÜZDE 50'Yİ AŞAR İDDİASI

Yeni Şafak gazetesi de AKP kulislerinden edindiği bilgilere göre verdiği haberde, asgari ücrete yapılacak zammın yüzde 50'yi aşabileceğini, asgari ücretin temmuz ayında en az 13 bin TL olacağını yazdı. 

Bazı kaynaklar ise asgari ücretin en düşük emekli maaşına yapılan zam oranında artabileceğini, böylece asgari ücretin 11 bin 500 TL olabileceği görüşünde.

Editör: Yadigar Hanım