Geçmiş yazılarımızda birçok defa bu iktidarın doğru ve halkın yararına olan hizmetlerini sıralamıştık. Ancak hayatın hızlı akışı içerisinde iktidarın ortak hafızamızı yok eden icraatlarını ise gözler önüne sermek durumundayız.

Ankara’da bir zamanlar Numune Hastanesi vardı. Dışkapı Hastanesi vardı, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi vardı. Daha burada sayamayacağım birçok sağlık kuruluşu ve hastanelerin kapatıldığını görüyoruz. Son olarak, Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılmak üzere.

Bu hastanelerde hemen hepimizin birçok hatırası vardır. Bu hatıralarımız bir bir heba ediliyor.

Tüm bunlar neden yapılıyor dersiniz?

Beşli çeteler eliyle yaptırılan “Yap İşlet Kazan” formülü ile oluşturulan vurgun düzenine yol açmak için yapılıyordu. Devasa Şehir Hastaneleri yaparak sağlık problemlerini çözeceklerini zannedenler yanıldıklarını yıllar sonra göreceklerdir. Bu beşli çete marifetiyle yaptırılan devasa hastanelere gelecek hastaları müşteri gözüyle gören bir iktidar var karşımızda. O nedenle bu hastanelere hastaları çekebilmek için Türk Milletinin hafızasında yer eden hastane ve sağlık kuruluşları bir bir kapatılıyor.

· Sağlık Bakanı vatandaşın tepkisini hafifletmek amacı ile son hamlede kapanmak üzere olan Onkoloji Hastanesi’ndeki hizmetler adeta durma noktasına gelmişken diyorki; efendim biz Onkoloji Hastanesini kapatmayı düşünmüyoruz diyor. Halbuki Onkoloji Hastanesi’nin çok değerli uzmanları yeni açılan Etlik Şehir Hastanesi’nde görevlendirdiler. Dolayısı ile Onkoloji Hastanesi’nin tabelası şimdilik yerinde duruyor ama gelen hastalar randevulu hastalar bile muayene olacak doktor bulamayınca hayal kırıklığına uğruyorlar. Hastalara Şehir Hastanesi adres olarak gösteriliyor. Dolayısı ile Sağlık Bakanı’nın hastane kapatılmıyor sözü aldatmacadan başka bir şey değildir.

Bu iktidarın en büyük yanılgısı şuradadır. Devasa yollar yapınca herkesin bu yollardan geçeceğini düşünmesi, devasa Adalet Sarayları yapınca içinde adalet olmayan binalarda adaletin sağlanacağını düşünmesi. Dolayısı ile devasa Şehir Hastaneleri kurmakla sağlık problemleri çözülmüyor. Kazanan sadece bu devasa Adalet Sarayları, Şehir Hastaneleri ve devasa yolları yapan müteahhitlerdir.

Kaybeden kimler oluyor derseniz, geçmediği yolların, gitmediği hastanelerin, geçmediği köprülerin ücretini ödeyen vatandaş oluyor.

Sözün kısası; geçmediği yolların, köprüleri, gitmediği hastanelerin ücretini ödeyen bir milletin hafızası olan sağlık kuruluşlarının da kapatılması kimseye fayda getirmiyor. Hatıra ve hafızalarımız unutturulmaya çalışılıyor.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLEN