Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı

Özel hastane masraflarına bir de otopark ücretinin eklenmesine sinirlenen hasta ve yakınları gönderdikleri şikayetlerle “Hastaların mağdur olmaması için hastane otoparkları ücretsiz olsun” dediler. Özel hastanelerde sadece Gaziler ve engelliler için bir iki yerin dışında otopark ücretleri 190 TL  civarında.

Hasta yakınlarının otopark şikayetlerinden bir kaç tanesi

Medical Park Göztepe Hastanesi'ne Otopark ücreti yeni yıla girildiği için 190 TL olmuş, inanılır gibi değil. Herhangi bir vale hizmeti değil aracı kendiniz park ediyorsunuz. Bu nasıl bir insafsızlık? Gerçekten artık bir yaptırım gelmeli, herkes kafasına göre zam yapamamalı bu ülkede.

Ekran görüntüsü 2024-01-30 183619

Yaklaşık 7 aydır gelip gidiyorum, büyük bir otopark karmaşası var. Vale ücreti de inanılmaz şekilde artıyor, her geldiğimizde zam geliyor. Mecburen hastane çevresinde park yeri arıyoruz. Bugün hastane yanında yol kenarına park ettim, bu sefer yan taraftaki kendi inşaatlarında çalışan insanlar tarafından tehdit edildim. Buraya bırakamazsın valeye ver dediler. Veremeyeceğimi söylediğimde arabana bir şey olursa karışmayız dediler. Şu an hastam içeride muayene oluyor, çıkınca nasıl bir manzara ile karşılaşacağım bilmiyorum. (bugün geç kaldığım için yakında park yeri aramak zorunda kaldım. Normalde uzaklara park edip yürüyorum.)

Ekran görüntüsü 2024-01-30 183422

11.01.2024 saat 00.05'te gece hastanenize eşimin rahatsızlığından dolayı özel araç ile acil servisinize gelmek istedik. Maalesef acil servise girmek nasip olmadı. Bizi karşılayan görevlinin ilk söylediği, ücretsiz otopark bulunmadığı ve ücretinin 100 TL olduğu oldu. Maalesef ilk defa hastanenize gelmek istedim ve nasip olmadı. Her şeyi ticarete dökmüş olduğunuzu ve müşteri memnuniyetinin vs. önemli olmadığını gördük. Biz de Doğan Hastanesi ®'ne giderek işlemleri yaptırdık. Memnuniyetsizliğimi bu şekilde dile getirmek istedim. Gün içerisinde gelmiş olsak ücretli otopark olayını anlayabilirim; ancak gece 12'den sonra hala hasta sağlığından önce para talebinizin, hastane kapısından girmeden başlatılmasını kınıyorum. Bol paralı ticari hayatlarınız olsun...

Ekran görüntüsü 2024-01-30 181704

Medical Park Florya (Sefaköy) hastanesinin çocuk acil servisine akşam saat 21.00 civarında başvurduk. Acil servisten giriş yapıp çocuk acil servisine yönlendirildiler. Çocuk acil servisine vardığımızda, sekreterlerin rahat bir tavır sergileyerek randevulu çalıştıklarını ve önümüzde iki kişinin olduğunu belirttiler. Çocuğum acı çekiyor, sürekli kusuyor ve ishal durumdaydı. Buna rağmen muayene için bekletildik. Her hasta için haklı olarak 15-20 dakika zaman ayırılıyor ve arada kontrole gelen hastalar da kabul ediliyordu. Sonunda, 'Doktor çocuğa bakıp gerekli tahlil ve serum tedavisine hızlıca karar verebilir, bu durumdayken neden bekletiliyoruz?' diye sordum ancak tatmin edici bir yanıt alamadım. Uzun bir bekleyişten sonra doktor çocuğu gördüğü anda tahlil ve serum için yönlendirme yaptı. Hizmet için ödenen ücrete rağmen yaşanan bu durumdan dolayı oldukça rahatsız olduk. Ayrıca, otopark ücreti olarak 190 lira ödenmesi aklımızı zorluyor. Eğer çocuğunuz için acil bir durumda Medical Park ® Florya'ya başvuracaksanız, burada çocuk acil servisinin olmadığını unutmamalısınız.

Merhabalar. Medical Park Florya Hastanesi'nde otopark ücreti olarak sabit 170 lira dediler. Vale ücreti 190 lira. Etrafta otopark yeri olmadığı için mecburen 170 lira verdim. Bu nasıl bir ücretlendirme. Hastane yönetimin haberi var mı bu rakamdan. Gerekli yerlere bildireceğim. Makbuzuda paylaşacağım.

Ekran görüntüsü 2024-01-30 181739

Otopark ücretine ödenen  fiş veya makbuz ile Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat ederek haklarınızı arayabilirsiniz

Hastanelerin, otopark hizmetlerini üçüncü gerçek ya da tüzel kişilere tevdi ettiklerini görmekteyiz. Eğer ki vatandaşlarımız bu şekilde işletilen hastane otoparklarına ücret ödemek durumunda kalırlarsa otoparka ödedikleri ücretlerin fişi ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalandıklarını gösteren belgeler ile Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat ederek haklarını arayabilirler. Özel hastanelerin otopark hizmetini üçüncü kişilere tevdi etmeden kendilerinin yürüttüğü ihtimalde de yine Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat edilebilir.

Son olarak Tüketici Hakem Heyetlerine artık e-devlet kapısı üzerinden online olarak da müracaat edilebildiğini hatırlatmak isteriz.

Editör: Habererk Com