İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu istifası! İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu istifası!

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yapılan birjest çağrısına İYİ Parti’den yanıt verildi. 14-28 Mayıs 2023’teki genel seçimlerin ardından, altılı masa dağıldı ve CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Özgür Özel Genel Başkan oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile güç mücadeleleri yaşanan CHP’de, yerel seçimler öncesinde aday belirleme konusunda kriz yaşandı. İmamoğlu, tercih ettiği isimlerin aday gösterilmesini isterken, Özel ve ekibi buna karşı çıktı. Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin listelerden çıkarılmasıyla, parti içinde birçok ilde anlaşmazlık yaşandı.

CHP’ye yakın anket şirketlerinin raporlarına göre, partide büyük bir kriz yaşandığı ve oy oranlarının düştüğü belirtildi, bu durum Özel’i endişelendirdi. Özel, özellikle İstanbul’da “kent uzlaşısı” adı verilen yeni bir modelle HDP/DEM Parti ile iş birliği yaptı.

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, partisine yönelik sistematik bir operasyon yapıldığını iddia etti. Parti meclis üyelerinin istifa edip CHP listelerine geçtiğini belirten Kavuncu, bu duruma sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak gösterenlerin, onu genel başkanlık görevinden aldığını söyledi ve partisine yönelik ağır ve sistematik operasyonlar yapıldığını ifade etti.

Özel, eski ittifak ortağı Akşener’e borçgöndermesi yaparak, Balıkesir için bir “jest” beklediğini dile getirdi. Özel, Akşener’in kendisine “Borcum var” dediğini ve bunun karşılığında Balıkesir’den bir jest beklediğini söyledi.

İYİ Parti’den Özel’e yanıt olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, siyasi spekülasyonlara zaman ayırmadıklarını ve sadece halka borçlu olduklarını belirtti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, adayın çekilmesinin söz konusu olmadığını ve 81 ilde aday göstereceklerini ifade etti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ise Çömez’in adaylığının devam ettiğini ve Balıkesir’in en güçlü adayı olduğunu söyleyerek Özel’in “jest” beklentisine kapıyı kapattı.

Kaynak: Haber Merkezi