CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 35 dakika süren toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Toplantıya katılan Özel ve CHP heyeti, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş tarafından karşılandı. Toplantıda, emekli büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da Özel’e eşlik etti. AKP tarafında ise Erdoğan ve Elitaş hazır bulundu. Elitaş ve Tan’ın toplantıda konuşulanları yazılı olarak tutacakları öngörülüyordu.

İsrail tankını 'Medet Geylani' diyerek durdurmuşlar! Şirkte Mekkeli Müşrikleri aratmıyorlar İsrail tankını 'Medet Geylani' diyerek durdurmuşlar! Şirkte Mekkeli Müşrikleri aratmıyorlar

Toplantının sona ermesinin ardından Özgür Özel, herhangi bir açıklama yapmaksızın AKP Genel Merkezi’nden ayrıldı ve Elitaş ona eşlik etti.

AKP ve CHP liderlerinin son buluşması 2016 yılında gerçekleşmişti ve bu toplantı, sekiz yıl sonra gerçekleşen ilk buluşma olarak kayıtlara geçti.

Erdoğan’ın toplantıda yeni anayasa taslağı üzerinde fikir alışverişinde bulunması bekleniyordu. Özel’in gündeminde ise, 1 Mayıs’ta Taksim’de uygulanan yasağa atıfta bulunarak, mevcut Anayasa’ya uyulması gerektiği konusunda uyarılar yapması öngörülüyordu. Ayrıca, Özel’in gündeminde borç yükü altında olan yerel yönetimler için gelir kaynaklarının artırılması gibi konular da vardı.

Belediyelerin merkezi hükümetten beklediği projelerin onayları, yaşam maliyetlerindeki artış, emekli maaşları ve atanmayı bekleyen öğretmenler de toplantının diğer önemli konu başlıkları arasındaydı.

Erdoğan ve Özel arasındaki bu buluşma, Özel’in Erdoğan’a yaptığı bayram tebriği telefonuyla başlamıştı. İki lider, TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme yapmış ve bu toplantıyı planlamışlardı.

Erdoğan, Irak ziyaretinden dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada CHP’nin değişime destek verebileceğine inandığını belirtmişti. Özel, kritik toplantı öncesinde eski CHP liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefon görüşmeleri yapmıştı.

Kaynak: tele1