Erdoğan’lı çay sohbetine YRP davet edilmedi Erdoğan’lı çay sohbetine YRP davet edilmedi

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun desteği sayesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu liderlik koltuğundan etti. Yerel seçimlerde çok iddialı konuştu. Fakat en önemli illerde dahi aday gösteremedi! İYİ Parti’nin ittifakı reddetmesi, DEM Parti’nin ise pazarlıkta ısrarcı olması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’na başvurdu. Ama talebi geri çevrildi. Son çıkar yolu olarak Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği Parti Meclisi’ne giden Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ve Kadıköy adaylarını tespit etmek için özel izin istedi. Aldığı olumsuz cevapla şaşkına döndü.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de yaşanan değişim savaşı son bulmadı. Değişimcilerin yardımıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek genel başkan olan Özgür Özel, arzu ettiği başarıyı elde edemedi.

İMAMOĞLU’NUN GÖLGESİNDE KALDI

Ekrem İmamoğlu’nun gölgesinde kalan ve ‘eş başkan’ olarak nitelendirilen Özgür Özel, yerel seçimlerde aday belirlemede bile kendi başına karar veremedi. İYİ Parti’nin ittifak teklifini kabul etmemesi ve DEM Parti’nin ise pazarlıkta yüksek tutum sergilemesi sonucu zor durumda kalan Özgür Özel, hayati bölgelerde dahi aday bulmakta güçlük çekti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YARDIM İSTEDİ AMA…

23 Ocak’ta Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Özgür Özel, İmamoğlu’na karşı eski genel başkandan destek rica ettiği hatta “Sahaya çıkın bize yardım edin” dediği söylendi. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu’ndan olumsuz yanıt aldı. Özgür Özel, kurultaydan sonra değişikliğe uğrattığı Parti Meclisi’ne Ekrem İmamoğlu’na yakın olan Sevgi Kılıç, Özgür Karabart, Gökan Zeybek gibi isimleri getirdi.

PM İMAMOĞLU’NUN ELİNDE!

60 kişilik PM’nin 20’si Ekrem İmamoğlu kontenjanından geldiği için alınan kararlarda İmamoğlu’nun rolü de büyüdü. Özgür Özel yerel seçimlerdeki aday belirleme sorununu Parti Meclisi’ne taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara-Çankaya ve İstanbul-Kadıköy için PM’den özel yetki almak isteyen Özel, gelen cevapla afalladı. PM’de yapılan oylamada, Özel’in ‘özel yetki’ isteğine hayır cevabı verildi…

Kaynak: Haber merkezi