Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yeni oluşturulacak kabinede görev alacak isimler merak edilirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in adının geçmesi ile Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın grubu olarak bilinen 'Pelikancıların' harekete geçtiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanarak, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan'ın bugün TBMM'de yemin ederek, akşam saatlerinde de yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesini açıklaması bekleniyor. Erdoğan'ın açıklaması öncesinde hareketlenen kulislerde ise, eski bakan Mehmet Şimşek'in yeniden ekonomi yönetiminin başına geçmesi ihtimali kuvvetlenirken Hazine ve Maliye Bakanı eski ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın adı da ekonomi yönetimi için geçen isimler arasında.

Kulislerde, Berat Albayrak'ın oluşturduğu bilinen Pelikan grubunun, Erdoğan'ın seçim öncesinde ikna edemediği, ancak seçimlerden sonra anlaşmaya varıldığı öğrenilen Mehmet Şimşek'e karşı harekete geçtiği konuşuluyor.

Berat Albayrak’a yakın medya kuruluşları, Albayrak'ın bakanlığı dönemlerindeki ‘başarılarını’ öne çıkaran haberlere yer vermeye başladı. Erem Şentürk, sosyal medya hesabından Mehmet Şimşek’in abartıldığını savunan bir yazı paylaştı.

Mehmet Şimşek'i hedef alan Şentürk,  “Erdoğan’ın olduğu yerde herkes gaza basabilir abartmamak lazım. Nedir yani. Ne kadar abartıldı” dedi.

"GÖK GÜRÜLTÜLERİ, ŞİMŞEKLER..."

Türkiye'nin mevcut politikalarının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Şentürk, paylaşımında şu ifdelere yer verdi:

“Ne kadar abartıldı, ne kadar parlatıldı… ne oluyor?

‘Tam yetki’, ‘Özel yetkiler’, ‘Büyük kurtarıcı’, ‘Zembille gelen dahi’, ‘Ortodoks Ekonominin son rahibi’,

Gök gürültüleri, şimşekler…Ne oluyor? Erdoğan var.

İster Mehmet Şimşek isterse Mahmut Yıldırım gelsin, kim nereye geliyorsa gelsin. Erdoğan var. En son, ‘Son Büyük Ekonomi Bükücü’ olarak Kemal Derviş geldiğinde böyle hava esiyordu.

Türkiye kurtarılması gereken bir noktada değil. Kimin kurtarıcıya ihtiyacı varmış? Temel ekonomi göstergelerinin hiçbirinde sıkıntı yok. Türkiye’nin döviz kuru ve enflasyon dışında başka hiçbir sorunu yoktur.”

Editör: Yadigar Hanım