Cumhur İttifakı'nın küçük paydaşı olarak nitelendirilen Vatan Partisi'nin lideri Doğu Perinçek, alışılageldik açıklamalarıyla gündeme oturma çabasını sürdürüyor.

AKP'ye yönelik SADAT eleştirilerine karşı hükümete kalkan olan Perinçek, Cumhur İttifakı'nın diğer paydaşı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de 'yoldaş' ifadesini kullandı.

Egedesonsöz'e konuşan Perinçek'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

"1980’e kadar Türkiye ekonomi programı Atatürk’ün çizgisinde gitti. 24 Ocak kararlarına kadar. Türkiye 1945’ten sonra Atlantik sistemine bağlandı ama hala gümrükler vardı. Hala ithal ikamesi politikaları uygulanıyordu. Demirel kamu iktisadi teşebbüsleri açıyordu. İplik, şeker fabrikası açıyordu. Demirel de AP de kamucuydu. Yaptıklarına bakılırsa durum böyle."

"(CHP'NİN) SADAT İDDİASI ÇOK ABARTILI"

"Bunlar çok abartı. Burada Tayyip Erdoğan’ı devirmek için gerektiğinde silah kullanma gibi ABD projeleri de var. Bunu sahnelerken karşı tarafın da silahsız olması öngörülüyor. Karşı taraf ‘bunlar silahlanıyor’ diye görüyor. AK Parti kendi gençlerini silahlandırıyor gibi söylemler var. Bunlar gerçekçi değil. Ama şu abartı değil. ABD, Türkiye’yi zayıf görürse Ege’de ve Akdeniz’den Yunanistan ile İsrail’i kullanarak kendi 6. Filosunu da devreye sokarak bir silahlı güç kullanma ihtimali abartı değil gerçek. Adamlar silahları yığıyorlar. Erdoğan son olarak restleri çekti. Bunu görmemiz lazım."

"BAHÇELİ BENİM YOLDAŞIM"

'Türkiye'nin 15 Temmuz itibariyle NATO'dan çıktığı' görüşünü savunan Perinçek'e söz konusu röportajda yöneltilen sorulardan biri de "Bahçeli artık yoldaşınız mı" sorusu oldu.

Güvenlik ve dış politika noktasında MHP ile Vatan Partisi'nin neredeyse tamamen aynı düşündüğünü ifade eden Perinçek, Bahçeli sorusunu da "Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş. Stalin’in, Lenin’in tabiri ile söylerseniz yoldaş değil (gülüşmeler) Yoldaş kavramını çok severim, çok güzel bir kavram. Ama o bizim sosyalizm çıkmadan en eski dilimizde var. Divan-ı Lügat-ı Türk’te de var yani" diye yanıtladı.

Editör: TE Bilişim