Pilotlar bayrak zarar görmesin diye sorti üstüne sorti yaptı

Pilotlar bayrak zarar görmesin diye sorti üstüne sorti yaptı
Datça'da otluk alanda çıkan yangında bölgede bulunan Türk Bayrağı'nın zarar görmemesi için büyük mücadele veren helikopter pilotlarının çabası takdir topladı.

Muğla'nın Datça ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede otluk alanda çıkan yangın, yaklaşık üç saatte kontrol altına alırdı. Yangına havadan müdahale eden helikopter pilotlarının Türk Bayrağı'na gösterdikleri hassasiyet büyük takdir topladı.

Datça'nın Kargı mevkisindeki otluk alanda saat  18.30'da çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. Alevler, bölgeye hakim tepede bulunan dev direkte asılı Türk Bayrağı'nın olduğu yere bir kaç metre yaklaştı.

Yangına 50 arazöz ve 250 personel ile karadan, 6 helikopter ve 6 uçak ile de havadan müdahale edilirken, havadan müdahale eden helikopter pilotları da Türk Bayrağı'nın zarar görmemesi içir büyük çaba sarf etti.

Helikopteri pilotları, art arda yaptıkları sortilerle Türk Bayrağı'nın üzerine özenle su boşalttı. Pilotların mücadelesi sonucu Türk Bayrağı zarar görmeden yangından kurtarıldı.

O anlar İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından görüntülendi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.