Devlet hastanelerinde pandemiyle birlikte artan yoğunluklardan sonra eksikliklerin giderilmemesinden dolayı randevu sorunu yaşanıyor.

Şehir hastanelerinde yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Korona virüs nedeniyle devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarına yönelik konulan istifa yasağının kaldırılmasıyla da yoğunluktan şikâyet eden birçok doktor ya görevi bıraktı ya da emekli oldu.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) randevu aralığının 5 dakikaya düşürülmesi de sağlık sisteminde büyüyen çatlağın göstergesi oldu.

RANDEVU ALMAK İMKANSIZ HALE GELDİ

Milli Gazete’nin haberine göre, büyük şehirdeki devlet hastanelerinde birçok bölümde randevu almak imkânsız hale geldi. Randevu krizine karşı Sağlık Bakanlığı da MHRS’deki randevu aralıklarını 5 dakikaya düşürdü. Alınan yeni kararla birlikte zaten yoğun bir tempoda çalışan doktorlar da Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi. Korona virüs salgını nedeniyle iyice çıkmaza giren sağlık sistemine karşı nasıl önlem alınacağı bilinmezken devlet hastanelerindeki polikliniklerde yoğunluk da giderek artıyor.

SOSYAL MEDYADA ŞİKÂYETLER ARTIYOR

Devlet hastanelerinde haftalardır randevu almayan vatandaşları sosyal medyadaki şikâyetleri giderek artıyor. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle muayene olmayan onlarca kişi sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tepki gösteriyor.

Dâhiliye, ortopedi, cildiye, göz, kardiyoloji gibi bölümler başta olmak üzere randevu almanın çok zor olduğu büyük şehirlerde tahlil içinde aylar sonrasına gün veriliyor. Durumu acil olan vatandaşların hastalıklarının teşhisinin gecikmesine sebep olan durumla ilgili Türkiye Tabipler Birliği de Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdiği biliniyor.

Editör: TE Bilişim