Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamada "kardeşlerimiz" vurgusunu yaparak, "Biz sadece kendimizi düşünerek kapımıza gelenlere sırtımızı dönebilecek cibiliyette bir toplum değiliz" şeklindeki tepki çeken ifadeleri kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından gazeteci bilgin Gökberk'ten Erdoğan’a cevap geldi.

Gökberk Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Akp’ye oy vermeyen Türk’e fetöcü hain zillet, Afgana Suriyeliye kardeş…" ifadelerini kullanması takdir topladı.

ERDOĞAN'IN SIĞINMACILARLA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Suriye’de 2011’de başlayan iç savaşın ardından ülkemize sığınan kardeşlerimiz oldu. DEAŞ ve PKK saldırıları sırasında ülkemize sığınan çok sayıda kardeşimiz var. Bir süredir de Güney Asya'daki istikrarsızlık ve yoksulluktan kaçarak, çoğu da buradan Avrupa'ya geçmek için ülkemize gelenler bulunuyor. Türkiye herkesin dilediği gibi hareket edebileceği sahipsiz bir ülke değildir. Devletimiz öncelikle 84 milyon vatandaşımızın güvenliği ve refahından sorumludur. Biz sadece kendimizi düşünerek kapımıza gelenlere sırtımızı dönebilecek cibiliyette bir toplum değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim