Eski yönetim bu atamalara sert tepki göstererek yapılan işlemin hukuksuz olduğunu iddia ettiler.

2.02.2021 tarihli yazıda “Parti Tüzüğümüzün 50. maddesi üçüncü fıkrası uyarınca Türk Dünyası ve yurt Dışı Türkler Başkanlığı Yardımcılıklarına; Lobi Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Sayın Harun CİCİ, Doğu Türkistan Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcılığına Sayın Servet HALİ ve Raporlama ve Dokümantasyondan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Sayın Beril GÜMÜŞ'ün atanmalarını arz ederim.” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazıya istinaden eski yönetim İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener dahil üç imzalı “Yetki Blegesi” ellerinde bulunan yönetim duruma itiraz etti.

Yetkili belgesi sahibi yönetim, yeni atama yazısının hukuksuz olduğunu, yetkinin hala kendilerinde olduğunu, İYİ Parti Tüzüğünün “İYİ PARTİ YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ”e göre böyle bir yazı ile görevden alınamayacaklarını söylediler.

HARUN CİCİ “BEN ALMANYA BAŞKANIYIM”

Uğur Poyraz imzası ile göreve atandığını iddia eden Harun Cici Almaya başkanı oğlunu ve eski yönetimi gröevden aldığını söyledi iddia edildi.

BERİL GÜMÜŞ’ÜN MESAJI

Öte yandan Raporlama ve Dokümantasyondan Sorumlu Başkan Yardımcılığına atandığı iddia edilen Beril Gümüş bir mesajla olayı odu bittiye getirdiği gelen bilgiler arasında.

Beril Gümüş’ün yayınladığı mesajda “Daha önce atanmış olan İYİ Parti Almanya İcra Komitesi, İYİ Parti Bavyera İcra Sekreteryası ve İYİ Parti Hessen Dış Temsilcilikleri 21/03/2021 tarihi itibarı 455 sayılı Genel Başkanlık oluru ile görevden alınmıştır. 26.03.2021 tarih 469 sayılı yazımız ile Almanya, Berlin, Düsseldorf, Essen, Stutgart, Frankfurt, Nürnberg, Münih ve Hamburg Dış Temsilciliklerimizin ataması gerçekleştirilmiştir” denildi.

455 SAYILI BELGE NEREDE?

Aldığımız bilgiye göre “455 sayılı Genel Başkanlık olurlu” belgeyi henüz gören yok. Belge olmadığı için 01/0/2020 tarihli Mehmet Ali Karamemiş, Ahmet Kamil Erozan ve Meral Akşener imzalı eski belge hala yürürlükte.

Buda sözde yeni yönetimin aslında olmadığı anlamına geliyor.

Parti tüzüğüne göre üçlü imza ile görevden alınacak yönetimin Yavuz Ağıralioğlu’nun oldu bittisiyle karmaşaya dönüşmesi ve hukuksuz talimatlarla Almaya İYİ Parti’ye müdahale etmesi önümüzdeki günler çokça tartışılacak.

Editör: TE Bilişim