Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılarak, açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, "Bir ülkenin envanterinde 3 uçağı var. Bizim burada helikopterle ile ilgili kıt kanaat yok. Sağınıza solunuza döndüğünüz zaman helikopter kiralayabiliyorsunuz. Önümüzdeki aylarda 5 yeni uçak katılacak. Büyün hava araçlarını kiralamak daha mantıklı. İstediğimiz zaman istediğimiz kadar kiralayabiliriz. Ama 5 tane elimizin altında bulunsun. 2 senedir uçakların satın alınmasıyla ilgili çalışma devam ediyordu. Bu son yangınlarla süreç hızlandı" dedi.

Kısacası Pakdemirli, yangınlarda hükümetin suçunu bir nevi kabul etmiş oldu. Hükümet her olayda olduğu gibi, yangın faciasında da aklı sonradan başına gelmiş oldu.

ATAMA KARARLARI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çeşitli bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlara yapılan Atama Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Başmüfettişi Salih Hartavi, görevden alındı. Yaşanan yangın felaketlerinden sonra gelen bu görevden alma kararı dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim