3 yıl süren davanın ardından Güney beldesinde 6 Haziran'da seçimler yapılacak. 6 adaylı seçimde özellikle 3 aday öne çıkıyor. AK Parti'den Erol Karabacak, CHP'den Faruk Özkan ve Gelecek Partisi'nden Osman Aydepe kıyasıya yarışıyor.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi, 6360 sayılı kanun kapsamında İçişleri Bakanlığı kararı ile nüfusu 2 binden düşük olduğu için kapatıldı.

Beldeden köy statüsüne geçen Güneyliler, komşu köy Çalışlar ile referandum yöntemiyle birleşti. 3 yıllık hukuk mücadelesi sonucu belde olan Güney'de, bugünlerde seçim heyecanı yaşanıyor. Beldede 6 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimi için 6 aday bulunuyor.

"HİZMET YARIŞINA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti'nin başkan adayı Erol Karabacak, hukuki süreç sonunda tekrar Güney'e belediye statüsü  kazandırdıklarını belirterek "Tabi ki zorlu süreçlerden geçtik. Şimdi belediye geldikten sonra hizmetlerimize, hizmet yarışına devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeniçağ'ın haberine göre, CHP'li aday Faruk Özkan da "Burada yapacak bir sürü plan, projelerim var. Diğer adaylara da başarılar dilerim. Erol bey, Süleyman kardeşimiz bu memleketin çocukları. Herkese başarılar dilerim" diye konuştu.

"EKSİKLİKLERİ TOPARLAYACAĞIZ"

Gelecek Partisi'nin adayı Osman Aydepe de şunları kaydetti: "Hukuksal süreç bayağı uzadı. Kaybedilmiş bir belediyenin köyümüzün çok sıkıntılar çektiğini gördük. Bununla ilgili de başkanlık adaylığımızı koyduk. Eksik-gedik işlerimiz var, onları toparlamak için belediye başkanlığına adaylığımızı koyduk."

BBP'li aday Süleyman Çağlar ise seçim tarihine işaret ederek "6 Haziran'da yapılacak seçimi bekliyoruz dört gözle. Diğer adaylara da başarılar diliyorum, o adaylarımızın ailelerine de başarılar diliyorum çünkü seçim süreci çok zorlu bir süreç, çok sıkıntılar çekilecek" ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlığı için aday olan diğer 2 isim de Saadet Partisi'nden Hamza Gümüşkanat ile Türkiye Komünist Partisi'nden Sunay Akarsu oldu.

Editör: TE Bilişim