CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Üyesi  Sacit Eyüboğlu, AK Parti’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun katıldığı bir iftar programında Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara ‘Yunan’ benzetmesi yapmasına tepki gösterdi.
Tepkisini İBB meclis toplantısında da dile getiren Eyüboğlu daha sonra yazılı bir basın açıklaması yaparak “Tevfik Göksu’nun İmamoğlu ve Trabzonlulara yönelik düşmanca tavrı ve sözlerinin Halkı açıkça kin ve düşmanlığa tahrik eden, bölücülük ve nefret suçu işleyen bu aşağılık tavrı ve sözleri; bilinçaltında sakladığı Trabzonlu düşmanlığının, Karadenizli düşmanlığının ve nihayet Türk düşmanlığının apaçık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Sacit Eyüboğlu’nun açıklamaları şöyle:
“Tevfik Göksu’nun İmamoğlu ve Trabzonlulara yönelik düşmanca tavrı ve sözlerinin Halkı açıkça kin ve düşmanlığa tahrik eden, bölücülük ve nefret suçu işleyen bu aşağılık tavrı ve sözleri; bilinçaltında sakladığı Trabzonlu düşmanlığının, Karadenizli düşmanlığının ve nihayet Türk düşmanlığının apaçık bir göstergesidir
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun geldiği yer ve köken bellidir anlatmaya gerek yoktur. Tevfik Göksu’nun söylediği sözlerin cevabını AK Parti içindeki 4 tane Trabzonlu Bakan, Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon milletvekilleri, Trabzonlu AK Parti İstanbul İl Başkanı, İBB meclisinde oturan Trabzonlu AK Parti’li Belediye Başkanları ve Trabzonlu meclis üyeleri cevabını versin. Halkımız 23 Haziran’da gerekli cevabı sandıkta verecektir. Her Şey Çok Güzel Olacaktır.”

Editör: TE Bilişim