CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 5 bin liranın altında asgari ücreti kabul etmeyeceklerini belirterek, "5 bin 450 kurun gereğidir. Asgari ücretten vergi kaldırılmalıdır" dedi.

AKP'li Ömer Çelik'in vesayet iddialarına ilişkin böyle bir ifadeyi kullanmayı "kendi varlığını inkar etmek" olarak nitelendiren Özel, "En iyimser durumla kendini, güç aldığı seçimleri, demokrasiyi, iktidarının meşruiyetini tartışmaya açmaktır." diye konuştu.

Özel, Çelik'in ifadelerini "bulanık fikirleri barındıran aklın dile gelmesi" olarak değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Kardeşim seçim yoluyla darbe olur mu? Seçim yoluyla demokrasi olur. Sen bunu şeytanlaştırmaya çalışırsan gerçek darbeci, gerçek vesayetçi sensin. Geldiğin gibi gideceksin, milletin oyuyla gideceksin, halkın talebiyle gideceksin. Halk seni sandıkta gönderecek. Aynı İstanbul seçimlerindeki gibi şimdiden mızıklanmaya başladılar. Hatırlatırız, İstanbul seçimlerinden sonra çamura yattınız, mızıkçılık yaptınız. Kendinize oy veren halkın başkasına oy vermesini makul görmediniz ve ardından halktan en büyük cezalandırmayı gördünüz. 60 gün arayla 13 bin olan farkı yeterli görmeyince size bir demokrasi tokadı vurdular, 806 bin fark yediniz. AK Parti'ye, İstanbul'daki AK Parti'ye 806 bin fark yediren Ömer Çelik kafası hala devrede..."

Özel, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın, "Ok yaydan çıktı artık" sözlerini de eleştirdi ve "Demokrasilerde geri dönülemez bir şey yoktur." dedi. Bu deyimin bir demokrasi deyimi olmadığını savunan Özel, "Tek adam rejimi millete iyilik değil, zam, işsizlik ve yoksulluk getirdiyse öyle 'ok yaydan çıktı' demek yok. Ömer Çelik kafası, Bülent Turan kafası aynı. Bu kafa referandumda da 'atı alan Üsküdar'ı geçti' diyordu. Demokrasilerde atı alan Üsküdar'ı geçemez, eğer atı alan bir kusuru varsa Üsküdar'da da bir sonraki ilçede de durdurulur, indirilir, suçu varsa da hesap sorulur..." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim