Atilla Taş sosyal medya hesabından takipçilerine önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayın kim olarak görmek istersiniz diye soru yöneltti. Verilen cevapların zirvesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı canlı yayında, "Ben Cumhurbaşkanı adayı değil, Başbakanlığa adayım" açıklamasının ardında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu oldu.

Meral Akşener'in açıklaması ile ilgili Atilla Taş, Twitter hesabından yaklaşık 120 bin kişinin katıldığı bir ankete imza attı.

Taş, sosyal medya hesabında "Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak hangisini görmek istersiniz?" diye sordu.

119 BİN 112 OY KULLANILDI

Taş'ın anketine Twitter'dan toplamda 119 bin 112 kişi oy kullandı.

Atilla Taş'ın anketinde; Millet İttifakı'nın adayı olabilecek 4 isim yer aldı. Bu isimler; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve adını Can Ataklı'nın gündeme getirdiği, Süleyman Demirel'in damadı olarak bilinen CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu.

MANSUR YAVAŞ BİRİNCİ ÇIKTI

Anket sonucunda Mansur Yavaş yüzde 70,1 ile açık ara birinci çıkarken, Ekrem İmamoğlu yüzde 19, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 7,9 ve İlhan Kesici yüzde 3 oranında oy aldı.

"İLHAN KESİCİ'NİN ORADA NE İŞİ VAR?"

Atilla Taş'ın bir takipçisi, "Kurban olduğum ilhan keseci nin orada ne işi var. Büyük şehirlerde il meclis çoğunlugu akp de Seçim kaybedildiğinde veya kazanıldığında ankara ve istanbul iki sehirden bir akp ye geçer akılcı olmak lazım meral hanım aday olup akp yollamak sonraki döneme mansur başkanla devam.." diye sordu. Taş da bu paylaşıma, "Adı geçtiği için yazdım." yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim