Uysal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada atılan adımın inandırıcı olmadığını vurgulayarak  “Bu dönemde Mısır ile ilişkileri normalleştirme adımını çok olumlu buluyorum” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın, AKP’nin Suriye politikası hakkında yaptığı açıklama şöyle:

“AKP dış politikada radikal yanlışlar yaptı”

“AKP dış politikada, özellikle son 10 yılda, radikal yanlışlar yaptı. Türkiye’nin yalnızlaştığı, milli güvenliğini, bölgenin istikrarını tehdit eden pek çok meydan okumalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde Mısır ile ilişkileri normalleştirme adımını çok olumlu buluyorum.

“Kendilerini merkeze alarak attıkları adımlar milli güvenlik açığına dönüştü”

Çünkü özellikle Ortadoğu’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni değil de kendilerini merkeze alarak attıkları adımlar ve Türkiye’yi yöneten lider kadroların şahsi zaafiyetleri milletimiz ve devletimiz için büyük bir MİLLİ GÜVENLİK AÇIĞINA dönüştü.

“Dış politika tercihleri romantik ve ideolojik saplantılı oldu”

AKP’nin romantizm, ideolojik saplantılarla oluşturduğu Türkiye’nin amaç-araç uyumsuzluğu dolayısıyla kudret kapasitesini aşan dış politika tercihlerinin hem Türkiye hem de Ortadoğu için maliyeti çok ağır sonuçlar doğurdu!

“Deneme yanılma yönetimi ile öğrenmeye çalışıyorlar”

AKP’nin uluslararası ilişkilerde DENEME-YANILMA metodu ile doğruyu öğrenmelerine 300 sene ömrümüz olsa sabredeceğiz ama ortalama insan ömrü malum.

“Umarım şimdi utanç duyuyorlardır”

Muhalefeti darbeci SİSİ ile işbirliği yaptığı ithamlarından başlayarak uydurdukları onlarca çirkin söylemlerle itham eden AKP’li yöneticiler, umarım şimdi utanç duyuyorlardır!

“Onlarca olumsuzluğa sebep oldunuz”

Yazık ettiniz bu büyük ülkeye! Gerçekleşmiş bir tane bile politik öngörünüz ve politik tercihiniz yok Ortadoğu coğrafyasında! Aksine onlarca olumsuzluğa sebep oldunuz!

“Suriye krizi ile ilgili radikal yanlışlar yaptınız”

Özellikle başından itibaren Suriye krizi ile ilgili radikal yanlışlar yaptınız. 5 milyona yakın Suriyeli bağrına basmak mecburiyetinde kalmak başta bütün maliyetler bir kenara AKP’nin Suriye’de PKK Devletinin kurulmasına vesile olmasını Türk Milleti ve tarih hiç affetmeyecektir.”

Editör: TE Bilişim