Habererk / Özel Haber

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya geçtiğimiz günlerde AKP’nin “yeni bir çözüm süreci için” adımlara başlamış olabileceğini söylemişti. Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Gülşen Orhan’ın böyle bir amaç için Diyarbakır’ı ziyaret ettiği iddia edilmişti.

Tüm bu yaşananlar 2. Pkk açılım sürecinin başlayacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Pkk açılımı meraklısı ve HDP'li mi yoksa AKP'li ne olduğu bu konuda belli olmayan Mehmet Kaya, geçmişte İMC TV'de çalışan Pkk'ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Ayşegül Doğan'ın Youtube kanalında MHP'yle ilgili tepki çekecek bir benzetme yaptı.

Pkk'ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Ayşegül Doğan'ın, "İktidar yapısına baktığınızda 2013'e benzeyen bir iktidar yapısından bahsetmiyoruz. Bir Cumhur İttifakı var, ittifakın yakın ortaklarından birisi çok yakın zamanda HDP'nin kapısına bir kilit vurulması gerektiğini söylüyor . Yine MHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin attığı bir tweet var. İtlaf ve haşere kelimelerini kullanıyor. Hal böyleyken nasıl böyle bir hamle (Pkk açılımını kastediyor) yapılabilir sizce? Bu ihtimal dahilinde mi?" Şeklindeki soruyu Mehmet Kaya'ya sordu.

Kaya ise, verdiği cevapla MHP'yi o dönemdeki FETÖ'ye benzetmesi büyük tepki çekti.

Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"O günkü (PKK açılımlarını olduğu dönem, kastederek) yapılara (FETÖ'yü kast ediyor) bakın MHP ve AKP'nin içindeki MHP'ye yakın yapıların provokasyonel yaptıkları tutumlar. Çünkü bu HDP'ye yönelik sözler olmakla birlikte Mitat Hocaya. Tamamen AKP'ye yönelik mesajlar ve cümlelerdir"

Editör: TE Bilişim