İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM'de grup toplantısında kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi.

"Bizi her zaman teftiş etsinler, hiçbir sıkıntı yok" diyen İmamoğlu, Bahçeli'nin gündemlerinde olmadığını da vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Veri Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Başakşehir Başak Mahallesi'nde gerçekleşen açılışa CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve gençler katıldı. Veri ve yapay zeka alanında öğrencilerin ve ilgili uzmanların makine öğrenme alanında çalışmalar gerçekleştirmesi amacıyla kurulan veri laboratuvarında eğitimler de verilecek.

İDDİALARA YANIT VERDİ

Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Bizi her zaman teftiş etsinler, hiçbir sıkıntı yok" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilişkinse "Bizim gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında ortaya atılan iddialara ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM grup toplantısında "İddialar doğru çıkarsa İBB Başkanı’nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir" açıklamasına yanıt verdi. İBB'ye yönelik başlatılan 'terör teftişi' soruşturmasına liyakat vurgusu yapan İmamoğlu, Bahçeli hakkında yöneltilen soruya ise "Bizim gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum" yorumunda bulundu.

"MUHATAP ALMIYORUM"

İmamoğlu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM grup toplantısında İBB'deki terör soruşturması ile ilgili yaptığı “İddialar doğru çıkarsa İBB Başkanı’nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir” açıklaması soruldu. İmamoğlu ise Bahçeli'yi muhatap almadığını ifade ederek, "Gündemimizde yok" ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN 'SIKINTI YOK' MESAJI

İmamoğlu, kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddialarına ilişkin şunları söyledi:

İddianame iddiası. Hukukçu olarak güzel espri olur bunlar. Bu esprileri her gün görüyoruz, yaşıyoruz, takip ediyoruz. Gerekli işlemleri yapıyoruz. Devletin her kademesindeki insanları, müfettişleri, valileri, vali yardımcılarını, adına kim derseniz deyin, bakanları, herkes görevini layıkıyla yapsın.

Biz de layıkıyla yapalım. Bizi soruşturmaya, daha doğrusu incelemeye gelmişlerdir. Başımızın üstüne yerleri var. Müfettişler her zaman bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler. Bizim de burada hiçbir sıkıntımız yok. Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Yeter ki herkes görevini saygın kamu ahlakı düzeni içerisinde yapsınlar. Bizim kapımız ardına kadar açık.

Yazışmalar yapıyoruz. Bizim yazdığımız yazıların ciddiyetinde yazıları diğer kurumlardan da bekliyoruz. Şu anda bizim gündemimiz bu. Bir de işte böyle gençliğe, teknoloji merkezi açmak. Ne yazık ki ülkenin yoksulluğuyla mücadelede Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açmak üzereyiz. Yüzde 90-95 seviyelerine geldi. Mart ayında açacağız. Bizim gündemimiz bu.

Editör: TE Bilişim