AKP'den 3 dönem milletvekilliği de yapan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine en güçlü desteğini verenlerden birisinin kendisi olduğunu ancak pişman olduğunu itiraf etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yanı sıra AKP'den 3 dönem milletvekilliği de yapan Ali Rıza Alaboyun, Kanal 42'de bir televizyon programına katıldı. Alaboyun çarpıcı itiraflarda bulundu.

Alaboyun, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine en güçlü desteği veren isimlerden olduğunu ancak beklentilerinden çok uzak bir sistem olduğu için 'evet' dediğine pişman olduğunu itiraf etti.

“EN ÇOK DESTEKLEYENLERDEN BİRİYDİM AMA...”

Alaboyun, "Ben başkanlık sistemini çok güçlü destekleyenlerden biriydim. Başkanlık sistemindeki beklentilerimiz; uyum yasaları çıkacak, denge denetim olacak, TBMM ile Cumhurbaşkanlığı arasında yasama-yürütmeyi denetleyecek diye umduk. Ama bir baktık ki yasamaya da başkanlığa da Cumhurbaşkanı hakim." Dedi.

“Cumhurbaşkanı bunlara hakim olduğu için yargıya da hakim oldu” diyen Alaboyun şöyle devam etti:

Böyle olunca istenilen şey ortaya çıkmadı. Kendimi aldatılmış hissetmiyorum ama beklediğimiz gibi çıkmadı. Bugün başkanlık sistemi oylamaya çıksa mevcut durumu gördükten sonra 'evet' oyu vermem. Bunu da kendileri gördükleri için Fuat Oktay önderliğinde bir çalışma ekibi de kurdular. Temel Karamollaoğlu'nun da Cumhurbaşkanını ziyaretinde söylediği bu. Bir denetim olsun. Yargının bağımsız olması lazım. Adalete güven kalmıyor. Ben Temel beyi haklı buluyorum.”

“OĞLUM AK PARTİ'YE OY VERMEYECEĞİM DİYOR”

AK Parti'nin içerisindeki yeni nesil siyasetçileri iyi yetiştiremediğini ifade eden Alaboyun, AK Parti'nin gençleri kazanamadığını söyledi. Oğlunun apolitik olduğunu ve AK Parti'ye oy vermeyeceğini söylediğini itiraf eden Alaboyun şunları söyledi:

"Türkiye'de güçten nemalanmak isteyen bir yapı var. Bu yapının içerisindeki yeni nesil bizim gibi 28 Şubat döneminde bedel ödememişler. Ya da 1980'li yıllarda sağ-sol olaylarında bedel ödememiş yeni bir nesil var. Bu nesli de biz AK Parti olarak çok iyi eğitemedik. Ya da bunlar arasından iyi seçim yapamadık. Aralarında iyi insanlar da mutlaka var ama bu gidişat nedeniyle AK Parti'ye veya siyasete girmek istemeyen bir nesil de var.

Ben siyasetçiyim, evimde siyaset konuşulur ama benim çocuklarım apolitik. Benim çocuklarım politikayla ilgilenmiyor. Oğlum bir şeye kızdığı zaman da 'Senin partine oy vermeyeceğim, Karamollaoğlu'na oy vereceğim' diyor. Bununla da yüz yüze geldim. AK Parti bunları niye kaçırıyor?"

Editör: TE Bilişim