Nuhoğlu;  hükümetin esas niyetinin 17 yıllık iktidarı boyunca satıp savurdukları, şimdi de faiz batağında bocaladıkları kamu maliyesi için gene vatandaşa bir yük daha yükleyerek zaman kazanmaya çalıştığını ifade ederek son günlerde tekrarlanan toplu intihar olaylarının yüreklerimizi sızlatan bir ihtar olduğuna dikkat çekti.  

İNTİHARLAR HEPİMİZE İHTARDIR!

Son günlerde art arda tekrarlanan toplu intiharlara değinen Nuhoğlu; bu acıların altındaki sosyoekonomik problemleri anlamak ve yeni kurbanlar vermemek için acil tedbirler almak gerektiğini ifade ederek,  Anomik intihar denilen bu tip olaylarının ekonomik kriz zamanında çözülmelerin hızlandığı toplumlarda görüldüğünü belirtti. 

Nuhoğlu “Ülkemizde uzun zamandır yaşanmakta olan ekonomik krizin milyonlarca işsiz ve dar gelirli insanı çıkmaza soktuğu, sosyal dayanışma ve inanç zafiyetinin eklenmesiyle umutsuzluğa, çaresizliğe ve tükenmişliğe sürükleyerek yutacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. 

Daha önce münferit çok sayıda örneğini gördüğümüz olaylar öyle anlaşılıyor ki ihtar için yeterli olamamış. İktidar kaynaklarıyla beslenen yüzlerce hizmet vakfına ve devlet kurumlarına rağmen bu olaylar vuku buluyorsa toplumsal çözülme çok tehlikeli bir döneme girmiş demektir.” diyerek kamusal ve toplumsal duyarsızlığın sonuçlarının çok ağır olacağını ifade etti. 

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI SADAKA VERMEK DEĞİLDİR

Sosyal devlet vasıflarının yerine getirilip getirilmediğinin artık sorgulanması gerektiği dile getiren Nuhoğlu, sosyal devlet anlayışında ve uygulamasında insanlara sadaka gibi yardımları vererek üretimden uzaklaştırmak ve iş gücü dışına çıkarmak sürdürülebilecek normal bir durum değildir diyerek, yoksullukla boğuşan birçok vatandaşımızın sosyal yardım almamış olmalarını sosyal yardımların insanların gururlarını rencide edici bir süreçten geçmesinden kaynaklandığını belirtti. 

BİAT ETMEYENE SOSYAL YARDIM YOK GİBİ

Nuhoğlu konuşmasında “Gittikçe fakirleştirilen bir milletin insan mahremiyetini zedeleyen usullerle âdeta iktidar gücüne biat etmeye yönelik bir propaganda aracı olarak suiistimal edildiğini İlgili bakanlıklar ve mülki amirler devlet kurumu olmaktan ziyade parti organı gibi davranmaktadırlar. Bu muameleyi hak etmeyen Türk milleti üçer, dörder ölüme mahkûm edilemez. Tek adam rejimi olan partili Cumhurbaşkanlığı sistemi umut olarak sunulmasına rağmen hantal yönetim tarzıyla hiçbir sorunu çözememektedir.” dedi.

İNTİHAR  GERİDE KALANLAR İÇİN CİDDİ BİR İHTARDIR!

Nuhoğlu yaşanan intiharlar olayların toplumun her kesimine ihtar olduğunu dile getirirken, bu ihtarların asıl muhatabına ilişkin tespitlerini şöyle sıraladı; 

“Milyonlarca insanımızı ve gençlerimizi işsiz, umutsuz bırakanlara bir ihtardır. 

Sarayı aile yakınları ve tanıdıklarıyla dolduranlara bir ihtardır. 

Sarayın masraflarında yapılacak yarı yarıya bir indirimle 50 bin kişiye asgari ücretle iş verilebilecekken bunu yapmayan "İtibardan tasarruf olmaz." diyenlere ihtardır. 

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir." buyruğuna rağmen haksız kazançlarla lüks yaşayanlara ihtardır. 

İnancımızı, dinimizi istismar edip siyasete alet edenlere bir ihtardır. 

Vatandaşlarımıza yaşama sevincini, umudunu kaybettiren, dünya nimetlerini hep kendileri için kullanan sahtekârlara bir ihtardır. 

Milyonlarca insanını açlık sınırına mahkûm edip ülke gelirini yandaşlara peşkeş çekerek zengin edenlere ihtardır. 

Bu fakirlik içinde kıvranan milletin milyar dolarlarını Suriyeli sığınmacılara dağıtmaya devam edenlere ihtardır. 

Ülkemiz insanlarına "ensar" Suriyelilere "muhacir" diyerek manevi duyguları okşarken ölen insanlarımızın ensar da muhacir de olamadıklarını göremeyenlere ihtardır. 

Bu ihtarlardan gerekli derslerin derhâl alınması şarttır. Acil tedbirlerin hemen devreye sokulması şarttır. Saray duymazsa belediyelerin duyması şarttır. 

İş işten geçmeden hemen çareler üretilmesini, sosyal devletin Türk milletine tanıdığı anayasal hakların dertlere çare olacak şekilde sağlanması için gerekli projelerin geliştirilmesini bekliyoruz. Kulağımızı, gözümüzü ve gönlümüzü açmalıyız, toplumun derindeki sessizliğini duymalıyız, çaresiz hayatları görmeli ve onlarla bir an önce buluşmalıyız.  İYİ PARTİ olarak çözüm için umudumuzu koruyoruz.”  diyerek sözlerini tamamladı. 
 

Editör: TE Bilişim