Gerçek Gündem’in haberine göre, Her felakette vatandaşa IBAN vererek yardım isteyen iktidar, Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin ardından yine IBAN verdi.

İktidarın her felaket sonrasında IBAN vererek vatandaşlardan yardım istemesi tepki topluyor.

Son olarak Erdoğan'ın kararıyla, Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından "yardım kampanyası" başlatıldığı duyuruldu.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen darbe girişimi sonrasında IBAN numarası verilerek gazilere yardım yapılacağı söylenmişti. Ancak aradan geçen sürede gazilere hiçbir yardımın ulaşmadığı ortaya çıkmıştı.

15 Temmuz sonrası yapılan yardımların kendilerine verilmediğini söyleyen gaziler, geçtiğimiz yıl AKP Genel Merkezi önünde eylem yapmıştı. Çok sayıda gazi darp edilerek gözaltına alınmıştı.

24 OCAK ELAZIĞ DEPREMİ

Geçtiğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası AFAD yardım kampanyası başlattığını duyurmuş ve banka hesap numaralarını paylaşmıştı.

AFAD yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı tarafından vatandaşların yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesinin uygun görüldüğü"nü anımsatmıştı.

28 TEMMUZ MANAVGAT YANGINI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz ay sonunda Antalya'da başlayan ve günlerce süren orman yangını sonrasında valiliğin yardım hesabı açtığını söyleyerek, "Milletimiz cömerttir, elinden gelen desteği her zaman yapar." demişti.

KAYYUM DA IBAN VERDİ

THK Kayyum Heyeti Başkanı AKP'li Cenap Aşçı, parasızlıktan hangarlarda bekletilen yangın söndürme uçakları için bağış çağrısı yapmıştı.

Filoların yenilenmesi gerektiğine işaret eden Aşçı, uçakların yenilenmesi için finansmana ihtiyaç duyulduğunu söylemiş ve şunları kaydetmişti:

"Var olan uçakların bakımlarının yapılması için TUSAŞ ile görüşüyoruz. 1 aydır da jandarma ve polis vakıflarıyla uçakların tamiratı ve onların eğitim, gözetleme, keşif ve AFAD operasyonlarında kullanmak için görüşüyoruz. Dün de Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Onlar da bu uçakların hizmette tutulabilmesi için ne yapılabileceğini sordu. Bizim her yardıma kapımız açık. Uçaklar inşallah yardımlarla hayata döner.

6 uçağın ayağa kalması için gereken para 4 milyon dolar. Bu parayı herkes verebilir. Bağış yapabilirler, hesap numaralarımıza veya SMS ile yardımda bulunabilirler. Hatta yardım kampanyası bile düzenlenebilir. Bunun için kimsenin beklemesine gerek yok."

AFAD VE KIZILAY'IN BAŞLATTIĞI KAMPANYALAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yurt içinde meydana gelen felaketler dışında yurt dışında yaşanan olaylar için de yardım kampanyaları başlatıyor. Son olarak, 2020 yılında İdlib için yardım kampanyası başlatan AFAD, 2019 yılında sel felaketi yaşayan Sudan ve Ramazan ayında da Filistin halkı için kampanya başlatmıştı.

Kızılay ise Endonezya’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami felaketi sonrası IBAN paylaşarak vatandaşlardan destek olmalarını istemişti.

"BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM" KAMPANYASI

Daha önce koronavirüsle mücadele kapsamında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan milli dayanışma kampanyasının başlatıldığını açıklamıştı.

Nisan 2020'de Bakanlar toplantısının ardından konuşan Erdoğan, şunları kaydetmişti:

"Milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. ‘Biz Bize yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum."

Editör: TE Bilişim