Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin resmi başvurusu bugün İçişleri Bakanlığı'na yapılacak. Davutoğlu'nun heyeti yola çıktı.

AK Parti'den istifa eden ve yeni parti kuracağını açıklayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk resmi adımı atıyor. Davutoğlu'nun görevlendirdiği heyet parti kurma belgelerini İçişleri Bakanlığı'na teslim etmek için yola çıktı. Dilekçe saat 13.30'da İçişleri Bakanlığı'na teslim edecek.

Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin isminin "Gelecek Partisi" olduğu ve parti logosunda ise yeşil renkli çınar yaprağı bulunacak. Parti kurma belgelerini İçişleri Bakanlığı'na Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Feramuz Üstün ve İzzetin Küçük teslim edecek.

130'a yakın kişinin yer alacağı Kurucular Kurulu'nda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan, radyocu Ufuk Karcı, eski AKP milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ'a, Karar Gazetesi eski yazarı ve Mavi Marmara yolcularından Hakan Albayrak ile Nihal Olçok ve bir dönem Başbakanlık başdanışmanlığı da yapmış olan Etyen Mahçupyan gibi isimler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim