KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Gazete Oksijen'de bugün yayımlanan yazısında İYİ Parti'nin “Ömer'in yolu” söylemini eleştirdi.

İyi Parti, geçtiğimiz ay kutladığı dördüncü yılında yayımlanan reklam filmiyle tartışmaların gündemine oturdu.

Reklam filminde adalet vurgusunun "Hz. Ömer" ile yapılması "Dini referans alan siyaset" anlayışını bir kere daha tartışmalara açtı.

KONDA Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır da konuyla ilgili eleştirilerini Gazete Oksijen'de yayımladığı yazıyla aktardı.

Ağırdır "Ömer'in Yolu" sloganının seçmenin üçte birini oluşturan genç seçmen için ve AKP'den kopan sağ görüşlü seçmen için ne ifade edeceğinin belirsizliğini vurguladı.

Ağırdır, Akşener'in son bir yıldaki söylemlerini değerlendirerek, “O söylemlerden farklı olarak adalet adalet kavramını kullanırken hukuku ve yargıyı yeniden yapılandırmak vurgusu yerine dini bir söylemden referans alan kampanya esas itibariyle şu kabule dayanıldığını gösteriyor:

Ak Parti’den desteğini çeken seçmen grubu bugünün reel sorunlarından, ekonomik buhrandan yola çıkarak değil muhafazakâr kimliğinden hareket edecek” dedi.

SORUN: BU KABULÜN YANLIŞLIĞI

Ağırdır, böyle bir kabulün yanlış olduğunu değerlendirerek “AK Parti'den kopan seçmenin esasında AK Parti reel sorunlardan uzaklaştığı için partiden uzaklaşıyor. Hele seçmenin üçte birini oluşturan genç seçmenlere Ömer’in adaleti söyleminin ne ifade ettiği ve edeceği de ayrı bahis” diyerek hem dini referansın doğru bir yol olmadığını hem de genç seçmenin ne kadar önemli olduğunu aktardı.

KARŞI KİMLİĞE DUYULAN OLUMSUZ DUYGULAR HALA GEÇERLİ

Ağırdır değerlendirmesini; “Seçmende ‘kimliğe sadakat’ azalıyor olsa da karşı kimliğe olan olumsuz duyguların hala geçerli olduğunu not etmek gerek” diyerek sürdürdü. Bu durumun AKP'den kopan seçmenin CHP'yi tercih etmesine engel olduğunu söyleyen Ağırdır, söz konusu seçmen kitlesinin de DEVA ve Gelecek Partisi'nden çok İyi Parti'ye yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim