İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı Mehmet Solaklı sosyal paylaşım sitesi twitter'da  yapılan bir paylaşımı beğendiği için  İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu'na gönderilmiş.

Parti suçu işlemediğine karar verilen Solaklı ceza almaktan kurutulmuş.

Mehmet Solaklı'nın beğendiği paylaşım şu şekilde

İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı Mehmet Solaklı yaptığı açıklamada " Sosyal medyada beğendiğim bu tweet yüzünden İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından kınama cezası ile cezalandırılmam için bir disiplin dosyası hazırlanmış ve İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına gönderilmiştir. Bursa İl Yönetimi dosyayı Bursa İl Disiplin Kuruluna sevk etmiş ve 03.11.2018 tarihinde savunmam istenmiştir. 05.11.2018 tarihinde savunmamı teslim etmem üzerine 06.11.2018 tarihinde toplanan Bursa İl Disiplin Kurulu oy birliği ile kınama cezası ile cezalandırılabilecek bir parti suçu işlemediğime karar vermiştir." dedi.


Abdullah Çatlı'ya hakaret paylaşımlarıyla ilgili dut yemiş bülbüle dönen  İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu'nun Halil İbrahim Oral'ın "Kayınbiraderi" olduğu iddia edilen Yusuf Deniz hakkında hiç bir işlem yapmaması gözlerden kaçmazken, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın Yusuf Deniz'in avukatlığına soyunarak Ülkücüleri "Lağım Siyaseti" yapmakla suçlaması ve onları mahkemeye vereceğini açıklaması, ciddiyetleri ve inandıkları şeylerin ne olduğu konusunda soru işaretleri belirmesine sebep oldu.


Öte yandan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu başkanı Emekli Ağır ceza Hakimi olan Avukat Feridun Bahşi'nin bu komik dosyayı neden hazırladığı ve işleme koyduğu ise ayrı bir merak konusu.

Solaklı yaptığı paylaşımda " Merkez Disiplin Kurulu'nun zorlama ve ısmarlama talebinin etkisinde kalmadan vicdanları ile hareket eden Bursa İYİ Parti Disiplin Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Savunmamın talep edildiği yazıyı ve savunmamı burada bilahare yayınlayacağım." dedi.

Ayrıca MDK başkanı Feridun Bahşi için ise "Emekli bir Ağır ceza Hakimi olan Avukat Feridun Bahşi'nin Başkanlık ettiği İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu'nun bu disiplin dosyasını nasıl ve ne sebeple hazırladığını tüm kamuoyu gibi ben de çok merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın kayınbiraderi olduğu iddia edilen İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz, efsane isim Abdullah Çatlı hakkında olmadık iftiralarda bulunmuştu.
Yusuf Deniz, dün 22. sene-i devriyesi olan ülkücü camianın tanınan efsane isimlerinden Abdullah Çatlı için skandal bir paylaşım yaptı. "Kokainciye rahmet dilemem" "Uyuşturucu ticareti mafya çetelerine kim olursa olsun rahmetle anılması ne kadar doğrudur" diyen Yusuf Deniz'e ülkücü camiadan yoğun tepki geldi. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Abdullah Çatlı’ya hakaret eden İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz’i savunarak tepki gösteren ülkücüleri “lağım siyaseti” yapmakla suçladı.

İlgili Haberler için resmi tıklayınız

Editör: TE Bilişim