CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'in sorularını yanıtladı.

Yeni ittifak arayışlarını demokrasi açısından önemsediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Üçüncü ittifak çıkarcı siyasetin kirli söylemlerini sonlandırması açısından önemli” ifadelerini kullandı.

"ÜÇÜNCÜ İTTİFAK ÖNEMLİ"

Üçüncü ittifak arayışlarını demokrasi açısından önemsediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sürekli siyasal zemin kaybeden bir parti ve onun küçük ortağı, Millet İttifakı içinde olmayan bir partiyi ittifakın içindeymiş gibi göstererek siyaset yapıyorlar. Üçüncü ittifak çıkarcı siyasetin kirli söylemlerini sonlandırması açısından da önemli” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

“- En çok tartışılan konulardan biri Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak. İttifakta bir kriz yaşanabilir mi?” Sorusuna Kılıçdaroğlu şu ifadelerle cevap verdi:

“Hayır. Liderlerle görüşüyoruz. Şu aşamada cumhurbaşkanlığını tartışmak kadar yanlış bir şey yok. Nedeni de şu; ülkenin bu kadar sorunu var, ekonomide, dış politikada sorun var. Çiftçinin, emeklinin... Mutfaklarda yangın var, biz bunları bırakmışız Millet İttifakı’nın adayı kim olacak o tartışma yapılıyor, gereksiz ve yersiz, gündemi saptırmaya yönelik bir tartışma. Bunu sanıyorum diğer liderler de benzer şekilde düşünüyorlar. Yeri, zamanı gelince hepimiz masaya oturur tartışırız.”

Editör: TE Bilişim