Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başında yaptığı açıklamada faiz indirimlerini ve TL'deki değer kaybını olumlu bulduğunu duyururken, yaşananları “ekonomik kurtuluş savaşı” olarak nitelendirmişti.

Samsun'da bulunan AKP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, gazetecilerle bir araya geldi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da bugün yaptığı açıklamada, “Dünya, büyük gerilim, mücadele ve rekabetlerin içerisine girmiştir. III. Dünya Savaşı ekonomik olarak çoktan başlamıştır” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamaları şu şekilde:

“KÜRESEL PANDEMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“I. ve II. savaşlardan farklı olarak bunun önceliği ekonomidir. Ticaret öncelikli verilecek bu savaş, hemen arkasında bölgesel ve küresel çatışmaları da gündeme getirecektir. Böylesine gergin bir küresel atmosfer söz konusuyken, ticaret savaşları üzerinden büyük gerilimler ve ticaret yollarına hakim olma mücadelesi sürdürülürken ne yazık ki 2020 başından insanoğlunun yaşadığı en ağır felaketlerden birisi olan corona virüsü vasıtasıyla ortaya çıkan küresel bir pandemi ile karşı karşıyayız. Bu süreç içerisinde çok yoğun rekabet koşullarının üstüne yeni bir takım zorluklarla da karşılaştık.”

Editör: TE Bilişim