MHP eski grup başkanvekili Erhan Usta, EYT'nin 24 Ekim tarihinde Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınmasında TBMM'de sağlanan çoğunlukta kritik bir rol oynamış, ancak daha sonra görevden alınmıştı. Bugün yapılan açıklamaya göre; Erhan Usta'nın yerine grup başkanvekilliğine Muhammet Levent Bülbül atandı. 

Erhan Usta, Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifindeki görüşmeler devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevden alınmıştı. Yerine Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül'ün atanması, günün önemli başlıklarından birini oluşturuyor.

Muhammet Levent Bülbül kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisinin Sakarya bölgesinde ilk sıradan aday olan Muhammet Levent Bülbül, partinin 27. dönem Sakarya milletvekili olarak TBMM'deki yerini aldı. 1980'de Hendek'te dünyaya gelen Levent Bülbül, 2001'de Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2002'den beri Sakarya Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık mesleğini icra ediyor.

Muhammet Levent Bülbül, 2013'ün Şubat ayında MHP Genel Merkezi tarafından Sakarya İl Başkanlığı görevine atandı. Bu yıl 24 Haziran seçimlerinde milletvekiliğine aday olabilmek için görevinden istifa etti. Bülbül'ün İngilizceye iyi derecede hakim olduğu biliniyor. 

Editör: TE Bilişim