Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, her Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adı aday olarak geçirilen ve medyada hakkında haberler yapılan Haşim Kılıç'ı yeniden gündeme getirdi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aday olacağı yönünde haberleri çıkan Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Başkanı 70 yaşındaki Haşim Kılıç'ı yine gündeme taşıdı.

Ahmet Hakan, "işittiğime göre" diyerek "Millet ittifakının adayı, bütün bu isimlerin dışında bir isim olabilirmiş. Kimseye söylemeyin ve benden duymuş olmayın ama o isim...HAŞİM KILIÇ imiş" ifadelerini kullandı.

"Sağda solda sürekli bu isim fısıldanmaya başlanmış durumda" diyen Ahmet Hakan, "İsim fısıldandıktan sonra da şunlar söyleniyor:

Adı üzerinde ittifakın tüm parçaları anlaşabilirler, “geçiş dönemi cumhurbaşkanı” olabilir, siyasi angajmanının olmaması avantaj, Sezer gibi AYM’den gelmesi önemli...

Sonunda top dönüp dolaşıp Haşim Kılıç’a gelirse...

İlk sen yazmıştın dersiniz artık" dedi.

Günboyu’nda yer alan detay habere göre, Haşim Kılıç her dönemin adayı olduğu görüldü.

İşte o haber:

HER DÖNEMİN "ADAYI"

2014'DE YALANLADI

2014'de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı sürdürdüğü sırada adı Cumhurbaşkanı adaylığıyla anılan Haşim Kılıç, o dönemde de bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

2018'DE YİNE ADI ÇIKTI

2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi'nin ilk adayının Abdullah Gül, ikinci adayının ise Haşim Kılıç olduğu iddiası basında yer almıştı.

ŞİMDİ DE AHMET HAKAN YAZDI

Şimdi ise Ahmet Hakan, Haşim Kılıç'ın Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı listesinde olduğunu yazdı.

Editör: TE Bilişim