Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun hakkındaki iddialar sonrasında açıklamalarda bulundu. Yargılandığı davanın akabinde yurt dışına kaçtığı haberlerini savunan Ceyhun, bu iddialara da cevap verdi.

Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun, Avusturya'ya kaçtığı yönündeki haberleri yalanlayarak kendisini savundu. Bu konudaki söylemlerin tamamen asılsız olduğuna vurgu yapan Ceyhun, sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunmayı ihmal etmedi.

1977 senesinde ülkücü Mustafa Erol'un şehit edilmesi ile ilgili olarak bir bağının bulunmadığına değinen Ceyhun, böyle acı bir olay yaşanmasından dolayı üzüntülü olduğunu ve bu ve benzeri hadiselerle asla muhatap olmadığına yer verdi. 12 Eylül mahkemesinde kendisine işkence yapılarak zorla söylettirildiğini ifade eden Ceyhun, babasının yurt dışında okumasına olumlu cevap verdiğini ve bu yüzden Avusturya'ya gittiğini söyledi.

Suçlamalara Maruz Kalmak Kolay Değil

Ceyhun kendisine verilen tebliğ kararı sonrasında davadan herkesin aklandığını gençlik döneminde bir hata yaparak mahkeme huzuruna çıkmadığı içinde pişman olduğunu dile getirdi. Askeri mahkemeye çıkmayı kendisine yediremediğini belirten Ceyhun, hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararının da 1988 yılında kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Bu süreç zarfında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını da kaybettiğini belirten Ceyhun, ülkeye gelmeye cesaret edemediğini ve sosyal medya üzerinden aklanmasına rağmen kendisi hakkında çıkan suçlamalara maruz kalmasının adil olmadığını savundu.

Editör: TE Bilişim