Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam da 15 Temmuz akşamında Türkiye'nin, iki batılın çatışmasını seyrettiğini söyledi.

İslam, AKP'nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı'da HDP'den, referandum sürecinde CHP'den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğundan dolayı MHP ile yan yana durduğunu belirterek, "Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah'a kulluk etmiyorsunuz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz. Beddua alıyorsunuz. 'Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin' diyor insanlar size" diye konuştu.

AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise TBMM'nin çok ateşli hatipler gördüğünü ama kendisinden önce söz alan milletvekili İslam kadar üslup ve seviyesi düşük bir hatibi görmediğini söyledi. Can, "TBMM alçak FETÖ tarafından bombalanırken biz hepimiz burada Meclisi müdafaa ediyorduk. Biz buradaydık, sen neredeydin? CHP, MHP ve AK Parti olarak burada destan yazdık. Lütfen bu destana gölge düşürmeyin başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Bu sözlerin üzerine İslam tekrar kürsüye çıktı. İslam'ın kürsüye çıkması üzerine, AKP milletvekilleri İslam'ı protesto için oturdukları sıralara vurmaya başladı.

 İslam, “Siz gidin bu uyarılarını ananı da al git diyene yapın” dedi. İslem, "O, ne derse o." diyorsunuz, bundan vazgeçin. Benim gibi, sizin gibi, buradaki arkadaşlar gibi, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz, en çok aldanana kulluk ediyorsunuz; Allah'a kulluk etmiyorsunuz, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz.” diye konuştu.

Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam hakkında soruşturma başlatıldı

27. Dönem Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında  “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatıldı.   

İslam, TBMM'nin 31 Ekim 2018 günkü 12. birleşiminde yaptığı konuşmada  AKP'nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı'da HDP'den, referandum sürecinde CHP'den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğundan dolayı MHP ile yan yana durduğunu belirterek, "Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah'a kulluk etmiyorsunuz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz. Beddua alıyorsunuz. 'Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin' diyor insanlar size" diye konuşmuştu.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan açıklama

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ın, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Shakespeare'in güzel bir ifadesi var; hiçten hiç çıkar. Yani aslında hiçten hiçbir şey çıkmaz" diyen Turan, İslam'ın kürsüdeki konuşması hakkında, "Kürsüye çıkıp bir sürü laf edip, en sonunda elde kalan sıfır olunca tek alkış CHP'den geldiği, siyaseten bir iflas tablosu" dedi.

Turan, "Bu kürsülere millet bizi zihinsel fanteziler dillendirelim diye getirmedi, hele hele kendisine hakaret edelim diye hiç getirmedi. Cihangir İslam 'ın 15 Temmuz ile ilgili söylediği şeyler bizatihi bu millete hakaret olduğu gibi, 250 şehidin kemiklerini sızlatmak ve 2 bin 196 gazinin de yüreğini kanatmaktır. Bu büyük ayıptır, rezilliktir ve milletten özür gerektirir. Mazisi siyasete seviye getirmekle dolu olduğu belirtilen Milli Görüş camiasının, Saadet Partisi'nin bu seviyesizlik karşısında gereken adımları atacağını ve disiplin mekanizmasını çalıştıracağını ümit ediyorum. Aksi takdirde Saadet Partisi'nin zaten asgariye inmiş halk desteğini de tamamen kaybedeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim