Günlük yem

İlk olarak her güvercinin kendine göre ayrı şekilde düzenlenmiş menüsü vardır. Her güvercinin sabah ve akşam uçuşlarından sonra her birinin yemi bitireceği oranda ölçüyle yapılır. Ortalama bir kiloluk yem 30 güvercinin günlük ihtiyacını karşılar. Yemler: yarış yemi, diyet yemi, damızlık yemi, olarak üçe ayrılır. İçlerinde arpa, buğday, pirinç gibi çeşitli tahılların oranları farklıdır. 

Güvercinlerin sularına ayrıca hazırlanmış yağ ve vitamin ilave edilir.

Temizlik

Kümeslere haftada bir kez temizlik yapılır. Güvercinlerin dışkısında bulunan gaz insan sağlığına zararlıdır. Maske ve tek kullanımlık eldivenlerle temizlik yapılması önerilir. Yere düşen ve dışkıya temas eden yemleri kuşların yemesini önlemek ve olası hastalıklara engel olmak için temizlik çok önemlidir. Yerdeki birikmiş dışkılar yemler temizlenir etraftaki kuş tüyleri yakılır. Bakteri ve parazitlerin kümeslerde ürememesi için de dezenfekte yapılır. 

Kuluçka

Güvercinler, iki adet beyaz renkte yumurta yapar. Erkek ve dişi nöbetleşe 18 gün boyunca kuluçkada yatar.

Posta güvercininin gaga ve burun yapısı: Posta güvercinlerin gagaları ne çok uzun ne de çok kısa olmamalıdır. Orta seviye bir gaga yapısına sahip olmalıdır. Posta güvercinlerinde gaga rengi aranmaz. 

Posta güvercininin göğüs kemiği yapısı: Posta güvercinlerin de genellikle iri ve uzun bir göğüs kemiği seçilmektedir. Ancak yarışları genellikle kısa ve küçük göğüs kemikli kuşlar kazanabilmektedirler. Burada uzun göğüs kemikli kuşların bir avantajı var. Bu avantaj da kuşun uçarken kanatlarındaki baskıyı göğüs kaslarına yüklenmesidir.

Posta güvercininin sırt ve bel yapısı: Posta güvercininin hacimli bir beli ve kuyruklara doğru küçülmesi gerekir. Kısaca anlatmak gerekirse üçgen vücut diye tabir edilen bir vücuda sahip olmalıdır. 

Editör: TE Bilişim