Rus Lider Vladimir Putin'in Tahran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı ikili görüşme öncesi gergin bekleyişi sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana Üçlü Zirvesi kapsamında İran'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Tahran Uluslararası Konferans Salonu'nda gerçekleşen görüşme öncesi Rus Lider Putin, yaklaşık 1 dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekledi. Kameralar önünde beklerken odadaki sandalyeleri ve duvarları inceleyen Putin'in gergin yüz ifadesi beden diline de yansıdı. 

Putin, kısa süre sonra salona giren Erdoğan'ı el sıkışarak karşıladı. Baş başa görüşen liderler daha sonra kısa birer konuşma yaptı.

İkili görüşme öncesindeki Putin'in bekleyişi, sosyal medyaya da farklı görüşlerde yansıdı. Erdoğan'ı destekleyen @hulya_yrt isimli bir kullanıcı, "Zamanında öyle olmadığı halde 'Türk heyeti el pençe divan Putin’i bekledi' diye ortalığı velveleye veren operasyon çocukları bu görüntü için 'Putin Türk heyetini ayakta bekledi' dedi mi? Sn Erdoğan’ın azameti karşısında hepiniz eğileceksiniz!" paylaşımı yaptı.

Editör: Yadigar Hanım