Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, vefatının 3. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Yoğun katılımın olduğu anma töreninde partililer Ecevit çiftinin mezarına karanfil bırakarak, dua etti, saygı duruşunda bulundu.

Anma töreninde konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Ecevit çiftinin siyasi hayatlarında sıkıntılı ve zor günler geçirdiklerine değinerek, "Bu zorluklarla yoğurulmuş koca bir hayat geçirdiler. Eşinin vefatına kadar yanından hiç ayrılmayan Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'le olan birlikteliği ile çok konuşulmuştu. Bülent Ecevit de eşine duyduğu sevgiyi, 'El Ele Büyüttük Sevgiyi' şiirinde yazdığı dizelerle anlatmıştı. Ruhun şad olsun Rahşan Ecevit. Ruhun şad olsun Genel Başkanım. Mekanın cennet olsun. Sevgili eşin ve Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit ile aynı kabirde ruhlarınız huzur bulsun" dedi. 

Rahşan ve Bülent Ecevit çiftinin Devlet Mezarlığı'ndaki kabirleri başında düzenlenen anma törenine, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, Genel Sekreter Müzeyyen Okur, Örgüt Kurulu Başkanı Hikmet Aydemir, İl Başkanı Turgay Akbaba ve çok sayıda partili katıldı.

Rahşan Ecevit, vefatının 3'üncü yılında anıldı - Son Dakika Haberleri

Editör: Yadigar Hanım