Yeniden Refah Partisi’nin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı olan Vehbi Orakçı, Haberler.com’da yaptığı bir yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine AKP’ye geçiş konusunda yardım talebinde bulunduğunu iddia etti. Orakçı, İmamoğlu’nun bu talebini bir yemekte dile getirdiğini ve daha sonra düşünmek için zaman istediğini belirtti.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Ayrıca, 2004 yerel seçimleri öncesinde İmamoğlu ailesinin kendisine başvuruda bulunduğunu, ancak Ekrem İmamoğlu’nun bu görüşmeye katılmadığını, amcasının başvurduğunu ve İmamoğlu’nun amcası lehine geri adım attığını söyledi.

VEHBİ ORAKÇI KİMDİR?

1970 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu ve 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında kurduğu Marmara Mühendislik ve Yapı Sanayi Şirketi’nde inşaat, proje, mühendislik ve gıda ticareti alanlarında faaliyet gösterdi. Politik kariyerine AK Parti’de devam eden Orakçı, daha sonra Yeniden Refah Partisi’nden Beylikdüzü Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu.

Kaynak: Haber Merkezi