Gizem KARADAĞ-Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)-MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Demokrasinin vazgeçilmez kurumları siyasi partiler millete nasıl hizmet edeceklerini, milleti nasıl refaha kavuşturacaklarını anlatırlar. Ne yazık ki siyasi partiler ve liderler işi başkalaştırmakta, kendilerini modern tahakküm sahibi yapmaktan geri durmamaktalar. Meclisin kürsüsünde, mecliste grup toplantılarında mermilerin işi yoktur. Şiddet asla ve asla kabul edilemez” dedi.

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çayır, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı kınayarak, “İsrail’in pervasızlığını, hukuk tanımamazlığını ve keyfiliğini buradan yüksek sesle vicdanen lanetliyorum. Karşısındakini insan görmeyen bir o anlayışın sahiplerini buradan bütün insanlığın kınaması ve yok etmesi gerekirken başta Amerika olmak üzere İsrail’i el üstünde tutan anlayışın doğurduğu zulüm ve sonuçlar ortadadır. Bu tür keyfiliklerin son bulması gerekir. İnsanların kutsal ay Ramazan ayında camide ibadet etmelerinin engellenmesi veya onlarla çatışmaya girilmesi ve onların inanç sahalarının daraltılması asla kabul edilemez” diye konuştu.

‘KENDİNİZİ BAŞKA TÜRLÜ İFADE EDİN’

Remzi Çayır, şiddetin asla kabul edilmeyeceğini vurgulayarak, “Demokrasinin vazgeçilmez kurumları siyasi partiler millete nasıl hizmet edeceklerini, milleti nasıl refaha kavuşturacaklarını anlatırlar. Ne yazık ki siyasi partiler ve liderler işi başkalaştırmakta, kendilerini modern tahakküm sahibi yapmaktan geri durmamaktalar. Meclisin kürsüsünde, mecliste grup toplantılarında mermilerin işi yoktur. Şiddet asla ve asla kabul edilemez. Aynı şekilde bir ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanının çıkıp sokak ağzıyla ‘efelik’ taslaması asla ve asla kabul edilemez. Bu Türkiye’nin yarınlarının karartılmasıdır. Askerde, memurda, poliste Türk milletinindir. Devlette Türk milletinin devletidir; kişilerin devleti değildir. Milli Yol Partililer, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları içi boş veya dolu kabadayılıkları kabul edemeyiz. Siyaset adına gücü elinde tutanların kabadayılık taslamaları, ayar verme çalışmaları veya alışkanlıkları ne kadar kötüyse meclisin içerisinde grup toplantılarında mermilerin saçılması da o kadar yanlıştır. Kendinizi başka türlü ifade edin. Bunlar yanlış şeylerdir. Millet, ‘ben nasıl doyacağım, çocuklarım nasıl iş sahibi olacak, yarından endişe duymadan nasıl yaşayacağım, başıma bir bela geldiğinde adaleti nasıl arayacağım’ bunlarla ilgili çözüm bekliyor. Bu ülkede hiçbir problem çözülmemektedir” dedi.

‘14 MAYISTA MİLLETİMİZ İLE BULUŞACAĞIZ’

Türk milletinin 14 mayısta sandığa gideceğini ifade eden Çayır, “14 Mayıs'ta ne yazık ki üzülerek ifade edeyim; şu anda milletin dertlerine, problemlerine, umutlarına çare olacak bir yaklaşım yoktur. Günü birlik hadiselerle milletin ve kamuoyunun meşgul edilmesinden başka bir işe bakmıyorlar. Halbuki kangrene dönüşmüş, gerçekten çözülmesi mümkün olan problemlerimiz, dertlerimiz var. Siyasi partilerden Milli Yol gibi bir cıvata, bir fabrika; bir celsede adalet, olmazsa olmaz sadakat yerine liyakat, borç ekonomisi yerine üretim ekonomisi, keyfiyet yerine adalet sisteminin nasıl geleceğini millete anlatmak üzere kendimizi donatmışsak bütün partilerden de bunu bekliyoruz. İnsan onurlu, izzetli yaşasın diye devlet vardır ve siyaset yapılır. Bu anlayışın sahibi Milli Yol Partisidir. 14 Mayıs'ta milletimiz ile buluşacağız. Ben görüyorum. Sesimizin ulaştığı yerlerde insanlar farklı düşünüyor, farklı bakıyor bize. Bu sebeple Milli Yol Partisinin mutlak anlamda siyaseti süreli hale getirdiğini, 4+4 sisteminin anayasada olmazsa olmazı olduğunu, erdemli bir siyaset anlayışın Türkiye’de hâkim olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha