Romanya - Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası heyeti, "Romanya Tanıtım Günleri" için Giresun'daydı. Bükreş Büyükelçiliği eski İçişleri Müşaviri ve Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Özgür Özel tarafından karşılanan heyete bilgilendirme ve ziyaret anısına bir plaket takdim edildi. Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Gül, önceki Sınıraşan Suçlarla Mücadele Merkezi Başkan Yardımcısı ve SPOC Eş Başkanı Tamer Atalay ile birlikte Ankara'da güçlü bir yapılanmaya gitmek üzere önemli kurum ve kuruluşlarla görüşmelere başladılar.

Bu çerçevede, RTTSO'dan yapılan yazılı açıklama şu şekildedir:

Odanın Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gül, Avukat Fatih Türlek ile birlikte Giresun Valisi tarafından misafir edildi. Daha önce Romanya Askeri Ateşeliği görevini başarılı bir şekilde yürüten ve sevilen İl Jandarma Komutanı Özgür Özel'i ziyaret ederek kendisine başarı dilekleri iletilmiştir.

Bükreş Büyükelçiliği eski İçişleri Müşaviri ve Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Özgür Özel tarafından karşılanan heyete bilgilendirme ve ziyaret anısına bir plaket takdim edildi.

Afgan sığınmacılar sokakları yakıp yıktı! Afgan sığınmacılar sokakları yakıp yıktı!

Albay Özel, burada yaptığı konuşmada, daha önce görev yaptığı Bükreş'te, Türkiye'yi ve ilkelerini başarılı bir şekilde temsil eden Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın başarılı çalışmalarına şahit olduğunu belirterek yönetim kurulu başkanı Tamer Atalay ve arkadaşlarının ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etmiştir.

Romen3

Ardından, Belediye Başkanı ve İl Ticaret Odası Başkanı ziyaret edilerek ticari görüşmelerde bulunulmuştur. Romanya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine bağlı kalarak, Türk milli çıkarlarına sadık bir şekilde Romanya'daki ticaret hayatına ve Türk ekonomisine sağladığı olumlu faaliyetleri paylaşılmıştır. Sayın Valiye, idare teşkilatına sağladığı katkılardan dolayı teşekkürler iletilmiştir. Türkiye'nin dost ve kardeş Romanya'da gerçekleştirdiği ticari faaliyetlerde Odanın üstlendiği rol anlatılmış, sivil toplum kuruluşlarının ve ticaret erbabının Türk diasporasındaki önemi vurgulanmıştır. Ziyaretlerde Giresun Huder Başkanı Nuri Karaman eşlik etmiştir. Giresun'un Karadeniz bölgesindeki kritik önemi ve yurtdışı ticari potansiyeline tanıklık edilmiştir. Giresun'un başta Valimiz olmak üzere, yönetici kademesinin büyük bir şevkle ekonomik ve sosyal olarak geliştirmek için yaptıkları plan ve projelere Odanın gereken desteği vereceği vurgulanmıştır.

Romen1

Editör: Habererk Com