Gelecek hafta, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) için yeni bir üye seçimi gerçekleştirecek. İYİ Parti tarafından aday gösterilen Ahmet Can Buğday, partinin kontenjanından seçilecek üye olacak.

Ege'de deprem! Ege'de deprem!

İki haftalık bir aradan sonra toplanacak olan Meclis Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresini de ele alacak. Ayrıca, RTÜK’e üye seçimi de gündem maddeleri arasında yer alıyor.

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İST-Güven Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Can Buğday’ı, partinin RTÜK kontenjanından aday olarak gösterecek. Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte İYİ Parti, ilk defa RTÜK’e bir üye göndermiş olacak.

2022’de gerçekleştirilen RTÜK seçimlerinde, Meclis’teki sandalye dağılımına göre RTÜK’e üye gönderme hakkı bulunan İYİ Parti, CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçmesi sonucu bu hakkını kaybetmiş ve AK Parti, RTÜK’e ek bir üye göndermişti.

İYİ Parti’nin adayı olan Buğday, yaş haddi nedeniyle görev süresi dolan ve şu anda Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan DEM Parti’nin RTÜK üyesi Ali Ürküt’ün yerine göreve başlayacak.

Kaynak: duvar- Ceren Bayar