15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle dün ülke genelinde anma programları düzenlendi. İstanbul'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla bir program düzenlendi.

Saraçhane Meydanı'nda Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden kurtuluşunun 6. yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen program, katılımcı sayısıyla tartışma konusu oldu.

İktidara yakın kişi ve kuruluşlar alandaki kalabalığa dair farklı rakamlar verirken, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Yazıcı paylaşımında, “Kutuplaştırma ve nefret diliniz; sizi 15 Temmuz yıl dönümünde Saraçhane Parkında 5 bin kişiyle anma programı yapmaya mahkum etti. Ama siz bundan bile akıllanamayacak kadar büyük bir güç zehirlenmesinin zirvesindesiniz!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Darbe girişiminden büyük bir destana tebdil ettiğimiz, vatanımıza uzanan habis elleri boşa çıkardığımız 15 Temmuz’un yıl dönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı’nda olacağız" sözleriyle vatandaşları programa davet etmişti.

Editör: Yadigar Hanım