İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçakların iniş yapamaması nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor.

İşçi Bayramı’nda ölümlü iş kazası İşçi Bayramı’nda ölümlü iş kazası

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren bazı uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesinin (MADKOM) bugün saat 13.00'e kadar uçuşları yüzde 10 azaltma kararı almıştı.

İstanbul'da son iki gündür etkili olan yoğun sis, ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün başlayan sis nedeniyle uçak seferleri aksadı. Hava trafiğindeki sıkıntılar bu sabah da devam ediyor.

Dünkü aksamalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen uçaklar, stanbul havalimanına iniş yapmak zorunda kaldı. İstanbul Havalimanı'na yönlendirilen uçak sayısı 50'nin üzerinde. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen'den kalkışlı ve varışlı birçok sefer iptal edilirken, bu sabah hava trafiğindeki aksamalar devam ediyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen uçaklar yine yedek meydanlara yönlendiriliyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düştüğü için alınan önlemler kapsamında, havaalanları güvenlik kuralları gereği uçuşlarda kısıtlamalara gidebiliyor. Yolcuların seyahat planlarını gözden geçirmeleri ve güncel bilgileri takip etmeleri önem taşıyor. Havaalanı yetkilileri, sisin etkilerini en aza indirmek adına çalışmalarına devam ediyor. Yolcuların, havayolu şirketleriyle iletişime geçmeleri ve güzergahlarıyla ilgili bilgileri kontrol etmeleri öneriliyor.

Editör: Habererk Com