Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, dişlerin çürümesi sonucu kanal tedavisi yapıldığını, daha sonra bazen kökün ucunda lezyon denilen dokular oluştuğunu söyledi.

Kanal tedavisinin çok başarılı olduğunun açıklayan Çetin, bu lezyonların tamamen temizlenemediğini ifade etti. Diş kökünde lezyon oluşması halinde bu dişin çekilmediğini anlatan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, bu durumda farklı bir operasyon yapıldığını sözlerine ekledi. Lezyon oluşması durumunda, dişin iç kısmından değil de dişin direkt kökünden bir çizikle diş köküne müdahale edilip, orada oluşan lezyonu ortadan kaldırdıklarını anlattı.

Apikal rezeksiyon 15 dakika süren tedavi

Apikal rezeksiyon yapılmış hastaların o dişi uzun yıllar kullandığını söyleyen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, bu tedavinin yaklaşık on beş dakika sürdüğünü ifade etti. Apikal rezeksiyon yapılmasından sonra, kanal tedavisi yapılan dişin ucunun da kapatıldığını, bunun sebebinin ise o bölgeden, aşağıya enfeksiyon gitmemesi olduğunu anlattı.

Daha eski tedavi yöntemlerinde biride, dişin kökünde iltihap var ve kanal tedavisi ile iyileşmiyorsa o dişi çekelim anlayışının artık geçerli olmadığını ifade eden Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, apikal rezeksiyon ile kötü dokunun yani lezyonun kazınması ve dişin temizlenmesi sonucu, o dişin çok uzun yıllar kullanıldığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim