Ani bir şekilde baş gösteren kalp krizi akabinde hastalara yapılan anjiyo damar tıkanıklarını açmak iyi uygulanır. Orta yaş sonrasında her 4 kişiden 2'sinde görülen bu hadisede erken müdahale oldukça önemlidir. Kalbe giden damarlar içerisine ince borular yerleştirilerek uygulanan anjiyo sonrasında kişinin günlük yaşamına oldukça dikkat etmesi gerekir.

Bu tür müdahaleler kasık, el bileği ya da kolda yer alan atardamarlardan birinden giriş yapılarak akış sağlanır. Anjiyo asla bir çeşit ameliyat değildir. Cerrahi bir operasyon olarak lanse edilen anjiyo, damarlara tüp yerleştirme olayıdır. Bunun yanında sadece kalp değil beyin damarlarının da önemi oldukça büyüktür.

Kalbe veya beyne giden damarlardaki kan akışının aksaklık yarattı durumlarda anjiyo uygulanır. Kalp krizi riski oluşan hastalara da bu şekilde müdahale edilir. Bu kişilerdeki hastalar mutlaka beslenmesine dikkat etmek zorundadır. Alkol ya da sigara kullanan bireylerde kalp krizi riski oldukça fazladır.

Hangi Durumlarda Anjiyo Uygulanır?

Kalp krizi, kalp atışlarında düzensizlik, kronik rahatsızlıklar, BY-pass ve düzensiz değerlerde anjiyo hastalara uygulanır.

Anjiyo olan hastaların mutlaka damar tıkanıklığına iyi gelen besinleri tüketmesi gerekmektedir. özellikle kafein ve yağlı besinlerden kaçınılması elzemdir. Doğada bulunan güçlü besinlerden domates, sarımsak ve soğan bu tür hastalıkların en iyi ilacıdır. Bunlar kan pıhtılaşmasının da önüne geçer. Damarlarında sertleşmesini engelleyerek tıkanmasının önüne geçer ve oldukça yararlıdır.

Editör: TE Bilişim