Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde kalp krizi riskine karşı sülük tedavisi
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (GETAT), uygulanan sülük tedavisi, kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi olarak öne çıkıyor. Kanın pıhtılaşmasını engelleyici özelliği ile dikkat çeken bu yöntem, kardiyovasküler hastalıkların yanı sıra kanser tedavisi, bağışıklık sistemi düzenlemesi ve romatizmal hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ruhsatlı tıbbi sülük yetiştiren ilk üniversite olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, özellikle COVİD-19 salgını sonrası artan kalp krizi riskine karşı alternatif bir çözüm sunuyor. GETAT Müdürü Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu, doğadan toplanan sülüklerin hastalık taşıma riskine dikkat çekerek, çiftliklerde yetiştirilen tıbbi sülüklerin kullanılmasının önemini vurguladı.
Prof. Dr. Mollahaliloğlu, sülük tedavisinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kanın pıhtılaşmasını engellediğini belirterek, doktor tavsiyesiyle koruyucu sağlık hizmeti olarak da uygulanabileceğini ifade etti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi GETAT Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Ayhan ise sülüklerin salgıladığı sıvının, antikoagülan, kas gevşetici ve ağrı kesici özelliklere sahip olduğunu, kanser hücreleri üzerindeki başarılı sonuçlarını paylaştı ve bu enzimin ilaç formuna dönüştürülmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.