Ankara'da baba, oğlunun karaciğerini nakletti: 'Yeniden doğdum'
Ankara'da karaciğerinde tümör bulunan 55 yaşındaki emekli Zeki Aydos, 25 yaşındaki oğlu Burak Aydos'un karaciğerinin nakliyle hayata tutundu. Etlik Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen 6 saatlik operasyon başarılı geçti. Aydos, oğlunun bu fedakarlığından duyduğu gururu dile getirdi.
Zeki Aydos, 3 ay önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve karaciğerinde tümör tespit edilmişti. Yapılan tetkikler sonucunda karaciğer nakli gerekliliği belirlendi. Oğlu Burak Aydos'un karaciğeri babasıyla uyumlu bulundu ve geçen hafta başarılı bir operasyonla nakil gerçekleştirildi. Aydos'un diğer iki oğlu ve kızı da organlarını bağışlama kararı aldı.
Aydos, anne ve babasını sirozdan kaybettiğini hatırlatarak, oğlunun organ bağışını büyük bir gururla anlattı. "Oğlumla gurur duyuyorum, yeniden doğmuş gibi hissediyorum," dedi. Ameliyattan sonra ilk olarak oğlunu arayan Aydos, herkesin organlarını bağışlamasını istedi. Burak Aydos ise, babasının hastalığını öğrendiklerinde şaşırdıklarını, ancak organ nakli konusunda hızlı bir şekilde karar verdiklerini belirtti. Etlik Şehir Hastanesi Organ Nakli Kliniği'nden Uzm. Dr. Mehmet Hanefi Çanakçı ise, canlı vericiden karaciğer naklinin ülkedeki tecrübesini vurgulayarak, Zeki Aydos'un durumunun iyi olduğunu ve kısa sürede taburcu edileceğini söyledi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.