Baş ağrısına ne iyi gelir?

Duş almak vücudu rahatlatır ve alınacak duşun baş ağrısını hafifletici ve geçirici özelliği bulunmaktadır.

Soğuk kompres yapmak baş ağrısını hafifletir. Islak bir bez ya da buz torbası başa konulduğunda baş ağrısı geçebilmektedir.

Temiz hava almak bulunulan ortamı iyi havalandırmak baş oksijen alımını sağladığı için baş ağrısına iyi gelir. Baş ağrıdığında açık havaya çıkmak çok yararlı olacaktır. Eğer mümkünse yürüyüş yapılması da önerilebilir.
Sigara kullanımı baş ağrısı yapabilir bu yüzden sigara kullanmamak baş ağrısına iyi gelecektir.
 

Alkol özellikle ertesi gün çok fazla baş ağrısı yapar. Alkol alınmadığı takdirde baş ağrısı yaşanmamış olur. Baş ağrıdığında alkol alınması baş ağrısını geçirir efsanesi de gerçeklik içermemektedir.

Kafeinli içecekler baş ağrısını hafifletici olabilir. Baş ağrısı sırasında özellikle bir fincan Türk kahvesi baş ağrısını hafifletecektir. Fakat her şey de olduğu gibi kafeinde de aşırıya kaçılmamalıdır.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Nedir?



Yoğun kokular baş ağrısını tetikleyici olabilir. Parfüm ürünlerinden uzak durulması önerilir. Onun dışında nane ve limon kokusu ağrıyı hafifletir, başı açar. Aynı zamanda içilen suyun içerisine de eklenebilir.

Akupunkturun ağrı kesici olduğu bilinir. Vücutta bulunan bazı özel noktalara yapılacak basınç ve masajla baş ağrısı hafifletilebilir. Bu noktalar iki kaş arası ve iki gözün ortasındaki noktalardır. 

Enseye, şakaklara ve alna yapılacak olan masaj ile hafif veya şiddetli baş ağrılarını hafifletmek ve geçirmek mümkün olabilir. 
Eğer baş ağrısı migren türünde bir ağrıysa bireyin karanlık ve sessiz bir odada uyuması önerilir. Çünkü migren esnasında birey çok hassaslaşır ve karanlık, sessiz bir ortamın migreni hafifletici etkisi vardır.

Editör: TE Bilişim